MuziekMuziek

Hoe kun je de auto van je dromen betalen?

Je ziet jezelf al helemaal rijden in die mooie wagen. Alles blinkend en spiksplinternieuw… Misschien blijft het bij dromen, want hoe wil je dat gaan betalen? In dit artikel geven we je wat meer informatie over het financieren van de auto waar jij van droomt.

Een droomauto kost nu eenmaal veel geld

Zo hadden we onlangs nog een uitgebreide recensie van de Mazda CX-5 2021 Skyactiv-D. Een schitterende auto, die ook prima beoordeeld werd, maar die moet wel minimaal € 36.990 kosten voor een benzinemodel. Voor een dieselvariant kunnen de prijzen oplopen tot € 63.140. Dat zijn serieuze bedragen. En dat geldt uiteraard niet alleen voor dit merk of model, maar voor vrijwel alle auto’s waar je van kunt dromen. Geen wonder dat je jezelf de vraag stelt hoe je dat gaat betalen. Hier onder volgen twee opties:

De langzame manier: elke maand sparen

Je kent vast de verhalen wel van mensen die jarenlang hebben gespaard om eindelijk hun droomauto te kunnen kopen. Dat is voor jou natuurlijk ook een prima optie. Je hebt er alleen veel discipline en geduld voor nodig. Het Nibud heeft daar een goede tip voor: zet maandelijks 10% van je inkomsten opzij, zodat je altijd een vast bedrag spaart. Door het een structureel onderdeel te maken van je financiën, bouw je elke maand aan je financiële buffer en komt je droomauto steeds dichterbij.

De kostbare manier: leasen of lenen

Wil je het liefst de showroom binnen stappen en eruit rijden met je droomauto zonder dat je het geld op je spaarrekening hebt staan? Dat wordt vaak al lastig, omdat de auto nog rijklaar moet worden gemaakt, maar je snapt wel wat we bedoelen. Er zijn verschillende manieren om je aankoop te financieren in dat geval. Het leasen van een auto was voorheen voorbehouden aan zakelijke rijders, maar inmiddels is private lease ook heel normaal. Daarbij betaal je elke maand een vast bedrag en kun je vaak zelf bepalen of de auto na afloop van het leasecontract wel of niet van jou wordt. Je kunt dan dus óf alleen betalen voor het gebruik van de auto óf voor het gebruik en de aflossing van het aankoopbedrag samen. 

Een autofinanciering is een persoonlijke lening waarbij je het geld meteen op je rekening krijgt gestort. Daarna heb je, net als bij leasen, te maken met vaste maandlasten, een rente en een looptijd die vooraf bekend is. Het grote voordeel van lenen ten opzichte van leasen is echter dat de auto bij de aankoop direct al van jou wordt. 

Welke methode je ook kiest: alvast veel plezier gewenst met je droomauto!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer