MuziekMuziek

Hoe gebruik je een Parfum?

Hoe gebruik je een parfum? Het verbaast me eigenlijk hoe weinig mannen weten hoe je op de juiste manier een Parfum behoort te gebruiken. Daar ga ik verandering in brengen…straks weet iedere man hoe hij op de juiste manier een parfum moet gebruiken.

Het dragen van een “geurtje”/”luchtje”of hoe je het dan ook wilt noemen, zorgt ervoor dat je je zekerder voelt. En laten we eerlijk wezen, het is toch heerlijk als een vrouw(of je eigen vrouw..voordat ik ruzie krijg) tegen je zegt: “Wat ruik je lekker”

Voor het gebruik van een Parfum gelden wel wat regels omdat een Parfum sterker ruikt dan een Eau de Toilette of Eau de Cologne.

Do’s:

-Spray niet teveel op!!! Dit is echt regel nummer 1….niets is vervelender dan iemand die overmatig naar Parfum ruikt.

-Spray ongeveer 2 pompjes…dit is echt voldoende.

-Spray op een schone huid, gebruik eventueel een bodylotion in dezelfde geur, dit zorgt ervoor dat het parfum zich beter hecht op de huid en daardoor houdt de Parfum de geur langer vast.

-Parfum breng je aan op plaatsen waar je je hartslag aan de oppervlakte kunt zien of voelen. Dus je polsen, binnenkant van je ellebogen en het kuiltje van je keel…net onder je adamsappel. Spray de parfum natuurlijk niet op al deze plekken, maar kies de plek waar jij het het prettigst vindt.

-Spray ongeveer 15 cm van de huid af, zo wordt het Parfum mooi over je huidoppervlak verdeeld.

-Laat dan het Parfum goed drogen alvorens je  gaat aankleden, dit zorgt ervoor dat je huid de geur goed kan opnemen.

Don’ts:

-Zoals ik bij de Do’s al begon…gebruik niet teveel!!!

-Gebruik niet verschillende geuren door elkaar.Dus geen andere deodorant en bodylotion als je parfum, hierdoor wordt het een zooitje qua geuren en komt er geen één tot zijn recht.

-Gebruik een geur die bij je past!! Iedereen heeft een andere PH waarde van de huid, waardoor bij de één een geur lekker kan ruiken en dezelfde geur bij een ander echt ‘vies’. Koop dus nooit zomaar een Parfum, maar neem hier de tijd voor…laat het Parfum op je huid inwerken om te ruiken hoe deze zich ontwikkeld bij jou en beslis dan pas welke je koopt.

 

Als je deze regels opvolgt, dan kan er niets mis gaan.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer