Flink besparen op internet en tv met deze simpele tips

Onbeperkt internetten op volle snelheid, de top 10 games van 2018 spelen zonder haperingen, live-televisie kijken waar je ook bent: met z’n allen gamen, internetten en kijken we er wat vanaf. Een abonnement waarmee je zonder zorgen 24/7 kunt streamen kan nogal wat kosten. Gelukkig zijn er vandaag de dag enkele stappen die je kunt ondernemen waarmee je tot wel 200 euro per jaar kunt besparen op internet en tv. Je bent eigenlijk gek als je het niet doet! Daarom hebben we in dit artikel een paar handige tips voor je verzameld zodat je per maand (of per jaar) wat tientjes tot enkele honderden euro’s overhoudt.

Alles bij één provider afnemen

Steeds meer mensen in Nederland gebruiken internet: uit onderzoek van CBS blijkt dat slechts 6 procent van de Nederlanders nog nooit online is geweest. Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat dit voornamelijk 75-plussers zijn. De rest van de Nederlanders maakt veelvuldig gebruik van het wereldwijde web. Om nou een beetje te kunnen besparen op je abonnement is het aan te raden om alles bij één provider af te sluiten. Dat geldt voor je internetabonnement, televisie-abonnement en telefoonabonnement. Zo’n pakket is vaak voordeliger dan alles los bij verschillende providers: je bespaart iedere maand kosten en je hoeft maar één keer aansluitingskosten te betalen. Ook is het voor jezelf wel zo prettig dat je alles bij één bedrijf hebt lopen: mocht er wat mis zijn, dan hoef je maar één klantenservice te bellen.

Check je eigen gebruik

Daarnaast is het een goed idee om eens te kijken naar hóe jij internet gebruikt zodat je op basis daarvan een pakket kunt afsluiten. Misschien ben je wel een ontzettende gamer en wil je online vette games met een goede en snelle verbinding kunnen spelen. Of wellicht check je thuis alleen je mail en kijk je af en toe een filmpje via Netflix. Sommige gebruikers hebben een ‘zwaarder’ abonnement nodig dan anderen, dat wil zeggen met meer MB’s. Dat is bijvoorbeeld zo wanneer je snel internet wilt hebben op meerdere devices. Hierbij geldt uiteraard dat je betaalt voor wat je afneemt. Het is zonde om een uitgebreid abonnement te hebben terwijl je daar eigenlijk geen gebruik van maakt. Online kun je vaak verschillende filters aan- of uitzetten zodat je een abonnement kunt samenstellen met alleen jouw voorkeuren.

Internetabonnementen vergelijken

Daarbij komen we direct bij het volgende punt: internet vergelijken. Ga nooit zomaar direct een abonnement aan omdat je een goede aanbieding hebt gezien op internet op tv. Bekijk altijd eerst wat andere aanbieders hebben voor welke prijs. Het vergelijken van verschillende abonnementen én verschillende aanbieders kan heel wat opleveren voor je portemonnee. Op diverse websites kun je binnen al één klik op de knop een overzicht krijgen van héél veel aanbieders met hun prijzen. Wist je dat je hier vaak alleen je postcode voor hoeft in te vullen en je vervolgens een pagina vol met deals krijgt? Kijk dus altijd eerst verder dan je neus lang is om op die manier te besparen op je all-in abonnement. Bekijk ook goed je contract hoe de regels zijn omtrent het opzeggen van je abonnement. Grote kans dat je provider je een goede aanbieding voorschotelt wanneer je aangeeft over te willen stappen.

Vaste telefoon skippen

Wat ook nog flink in de kosten kan schelen, is het skippen van vaste telefonie in je all-in abonnement. Steeds meer mensen maken alleen nog maar gebruik van een mobiele telefoon met een apart abonnement. Hoewel het slechts een paar euro kan schelen, is het toch zonde van je geld en van de apparatuur om een vaste telefoon in huis te installeren wanneer je hem toch nooit gebruikt. Let op: bij sommige aanbieders kun je gratis gebruik maken van deze diensten. Dat maakt het voor velen toch al iets aantrekkelijker om toch nog voor vaste telefonie te gaan. Hierbij kun je kiezen voor onbeperkt bellen of voor betalen per minuut. Bekijk voor jezelf wat het meest voordelig is: als je je vaste telefoon amper gebruikt is betalen per minuut aan te raden. Extra tip: er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden beschikbaar om gratis te bellen via internet, via een verbinding die je toch al hebt. Dat scheelt je uiteindelijk behoorlijk wat cash!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer