MuziekMuziek

Wanneer de grond onder je voeten verdwijnt

Beaudine, Amaranthe. Marie Louise en Jan Willem

Het is al een tijdje stil op de blog. Soms verschijnt er wat maar in al mijn jaren B4men is het nog nooit zo stil geweest. De reden is simpel en heftig, onze oudste dochter is ziek. Ik ben altijd heel open en eerlijk op mijn blog en dat zal ik nu ook zoveel mogelijk proberen te doen. Nee, ik ben niet uit op sensatie en/of wil even een potje zielig gaan zitten doen. Maar het staat inmiddels mijn werk aan de blog zo in de weg, dat ik het wel met jullie wil delen.

Een zieke dochter in huis

Beaudine is onze oudste dochter en is bijna 13 jaar. Wat heeft ze dan, zal je je inmiddels wel afvragen……tja wisten we dat maar. Dat is namelijk nog niet bekend en daar zijn we heel hard naar op zoek. Even wat uitleg: Beaudine is vorig schooljaar op de middelbare school begonnen en zit natuurlijk midden in de pubertijd. Dingen die klachten kunnen geven. Vermoeidheid en spierpijnen (groeipijnen) vallen dus eigenlijk helemaal niet zo op. Na verloop van tijd begonnen wij ons als ouders toch wat zorgen te maken omdat de klachten toenamen. Ze kreeg steeds vaker een soort van flauwtes, heftige spierkrampen en de vermoeidheid werd steeds heftiger. De eerste stap werd uiteraard de huisarts en na de eerste keer bloedprikken bleek er een enorm ijzer tekort te zijn. Een kuurtje van 3 maanden en dan kunnen we door. Niet dus! Na drie maanden bleek het niet geholpen te hebben. Haar ijzer was op niveau maar de klachten bleven. Weer terug naar de huisarts en na twee nieuwe onderzoeken werden wij doorverwezen naar de kinderarts in het ziekenhuis.

En toen lagen we in het ziekenhuis

Van huisarts naar kinderarts

Deze stap was zorgelijker dan verwacht. Er is dus toch echt iets meer aan de hand. Toch konden wij het nog niet echt geloven. Even uitblazen op vakantie zou weleens een goed medicijn kunnen zijn. Op naar Spanje, dit was in de meivakantie. Tijdens de vakantie kwamen de klachten ook én steeds vaker. Eenmaal terug in Nederland werden de klachten steeds heftiger. Ze kreeg vaker last van een soort van “aanvallen”, waarin ze lijkwit werd, begon te rillen en een soort van afwezig werd. Op een dag werd een aanval zo heftig, dat we besloten naar de spoedeisendehulp te rijden. Er werd nu ook een hartritmestoornis ontdekt en zagen we voor het eerst dat ze koorts had tijdens die aanvallen. De afspraak van de kinderarts leek met 5 weken nog heel ver weg. De tijd was heel lastig en zwaar. Eindelijk bij de kinderarts, nu wordt het wel even gefikst. Helaas bleek dit niet waar. Na twee onderzoeken kwam ook zij er niet uit. Toch maar weer verder. Nu naar de specialisten van het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Wat doet dit met mij

Vandaag zijn we terug gekomen van het WKZ en hier kregen wij echt de bevestiging dat Beaudine echt ziek is. Echter kon daar de Kinderarts ook niet direct vertellen wat er met haar aan de hand is. Dit moeten ze nu verder gaan onderzoeken. Zoals je je kunt voorstellen, zijn het heftige tijden. Van onzekerheid naar ontkenning en dan naar de keiharde realiteit dat je dochter ziek is. Tering, wanneer ik dit opschrijf komt het weer binnen. Nog niet zo gek lang geleden schreef ik een blogpost over het interview van Eva Jinek met de helden van het Maxima Kindercentrum. Nu zit ik met onze eigen dochter in het Kinderhuis naast dat centrum. Ons hele leven staat op dit moment in het teken van het vinden van de oorzaak en daarna in het teken van haar herstel. Ik ben ondernemer en zal dus moeten blijven werken. Gelukkig kan ik in de B4men barbershop wel mijn ei kwijt. Echter om de mooie dingen van het leven te laten zien op de blog, staat mijn hoofd niet altijd naar. Ik zal dus de komende tijd echt minder actief zijn. Ik hoop dat jullie mij weer weten te vinden als ik weer actief en vol in het leven kan staan. Voor nu wil ik mijn kids en Marie Louise vertellen dat ik zo trots op ze ben. Ze zijn super sterk en we zullen deze klote tijd gaan overwinnen met z’n vieren. Ook via onze https://www.familieoverdekook.nlfoodblog Familie over de Kook delen wij soms wat updates. Dus voor wie ons wil volgen of berichten, dan kan dat via Familie over de Kook. Bedankt en ik hoop dat ik snel mooi nieuws kan brengen.

Jan Willem Huffmeijer samen met Beaudine Kaldenbach
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer