MuziekMuziek

Een waterontharder in huis is dat echt nodig?

Waterontharder de Amfa4000

Is een waterontharder echt nodig in huis? Een vraag die ik deze keer probeer te beantwoorden. Er wordt de laatste tijd steeds vaker gesproken over ons water wat thuis uit de kraan komt. Zo zou het niet lekker zijn, slecht voor onze apparaten en is het onhandig met schoonmaken. Ik kreeg thuis een Amfa 4000 waterontharder om te proberen en te kijken of ik het verschil kan merken, proeven en minder hoef schoon te maken. Zeker dit laatste punt moet goed te merken zijn.

Doosje met de Amfa4000 waterontharder

De Amfa4000 waterontharder

Whahaha bij een waterontharder had ik aan een mega apparaat gedacht die ik ergens bij mijn cv-ketel had moeten plaatsen. Niets is minder waar. Ik kreeg een super klein doosje binnen met een apparaatje van 5 bij 8 cm. Dat is het! Mijn eerste gedachten….”wat kan dit nu doen”? Toch ging ik mij even inlezen en de Amfa4000 installeren. Dit was trouwens ook echt een makkie. Je plaatst hem waar het water je huis inkomt op een stukje waterleiding. Bij mij was dit in de meterkast net na de watermeter. Sorry, het zijn dus niet de mooiste foto’s. Je krijg het apparaatje en een plaatje die magnetisch op elkaar blijven zitten. Vervolgens maak je deze twee vast doormiddel van een bevestigingsbandje. Binnen 2 minuten was ik klaar. Meer hoef je niet te doen. De Amfa4000 Waterontharder kost nu tijdelijk € 149,- en er zijn geen opstuur kosten.

Hoe werkt de Amfa4000

Het idee is eigenlijk heel simpel. Er zitten mineralen in het water en deze mogen er ook gewoon in blijven zitten. Het probleem zit hem de calcium en magnesium. Deze twee mineralen verbinden zich aan elkaar, waardoor er kalkkristallen ontstaan. Laat nu deze kalkkristallen zorgen voor de verstoppingen in je kraan, douchekop maar ook in apparaten als waterkokers en koffiemachines. Door de plaatsing van magneten op een bepaalde manier ontstaat er een veld wat dit binden van de twee tegengaat. Ze blijven dus gewoon in je water zitten maar ze vormen geen kalk meer.

Zo werkt de Amfa4000 waterontharder

Wat veranderd er allemaal?

Er veranderd in feite dus eigelijk helemaal niets maar doordat de mineralen zich niet meer binden tot kalk heb je wel heel veel voordelen. Allereerst is het belangrijk te weten dat het geen wondermiddel is er zal een heel grote reductie van kalk zijn maar er kan altijd nog wel wat kalk ontstaan. Volgens eigen zeggen gaat de Amfa4000 85% van al het kalk tegen. Eén van de eerste dingen die je kunnen opvallen is de smaak van het water. Dit verschilt wel heel erg per regio! Bij ons komt er redelijk zuiver water uit de kraan, toch konden wij wel verschil merken. Een heel klein beetje in de smaak maar vooral in het mondgevoel. Het klinkt gek maar je water voelt zuiverder en zachter in je mond. Iets wat we de komende tijd moeten gaan ervaren is of de kalkaanslag in ons huis minder gaat worden. Dit weten we nog niet omdat dit wat tijd in beslag zal nemen.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer