MuziekMuziek

De baard in 2019. Baarden trends dit jaar

herenkapsels met korte zijkant en lang haar boven op

De baard in 2019 wat zou het toch gaan worden? Gaan we nu die baard eraf scheren of laten we hem nog verder doorgroeien? In dit artikel zal ik jullie meenemen in mijn visie op de baarden trends voor dit jaar. Pas schreef ik al over de kapsel trends voor mannen in 2019 nu zijn de baarden aan de beurt. Voor alle baarddragers die niet van trends houden…jullie doen toch wat je zelf wilt, dus trek je niets aan van dit artikel. Het is en blijft mijn visie en geen verbod of gebod op wat je moet doen 😉

De baard in 2019 gaat ie eraf of niet??

De baard in 2019 blijft lekker op het gezicht staan hoor. Op inmiddels iedere werkplek is de baard geaccepteerd en dus is de weg vrij voor iedere man om een baard te laten staan. Zoals het altijd gaat met trends krijg je ook tegen reacties. Mannen die graag anders zijn dan andere kunnen zich doormiddel van de baard niet meer onderscheiden. Daarom kiezen zij steeds vaker om de baard er weer af te halen. Ook een jongere generatie zal zoals het hoort zich tegen deze generatie willen afzetten en de baard links laten liggen. De baard is namelijk echt het symbool van deze tijd. Over 20 jaar kan je onze generatie mannen nog herkennen aan de baard. Denk aan de generatie hippie’s uit de jaren 60. Ook zij dragen nog steeds baarden. Wel grappig, dit doen zij wel weer heel anders dan deze generatie.

Baarden trends in 2019

De baard van nu is netjes en verzorgd. Dit is iets wat wel echt blijft. De lengte van de baard is steeds minder een trend maar juist een persoonlijke voorkeur. Waar voorheen je echt duidelijke trends zag op de lengte is de baard in 2019 vooral heel netjes. De barbier is dus belangrijker voor de mannen met baarden geworden. De barbier kan je heel goed helpen bij het netjes houden van je baard. Hoe vaak moet je dan naar een barbier? Dit is natuurlijk helemaal aan jezelf. Echter is de stelregel dat wanneer je heel ijdel bent of je baard super netjes wilt houden je niet langer moet wachten dan 2 weken. Wanneer je de baard netjes wilt houden maar het niet erg vind dat hij iets uitgroeit dan is 3 tot 4 weken prima. Wanneer je de baard langer wilt laten groeien ga je dan wel naar een barbier? Ja zeker, vertel alleen wel aan je barbier dat je een langere baard wilt hebben. Hij zal hier dat rekening mee houden en alleen het hoognodige doen om je baard netjes te laten uitgroeien.

Inspiratie voor mannen met baard

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer