MuziekMuziek

Een avond vol fun, food en even tot jezelf komen

Wij kregen laatst een leuke uitnodiging om eens langs te komen en een event bij te wonen in de Fjällräven Flagshipstore in Amsterdam. Hier ben ik samen met mijn vriendin Eline heen geweest om te kijken wat het event inhield en waar Fjällräven nu precies voor staat.

Bij aankomst konden we kiezen uit twee workshops die we konden bijwonen: een workshop over vegan eten of een workshop over de ademhalingstechniek van Wim Hof. Wij hebben allebei voor het laatste gekozen. Voordat we hieraan gingen beginnen, mocht iedereen lekker rondlopen in de winkel en kregen we wat te drinken en eten. Al het eten was vegan vanwege één van de workshops van de meiden van Go With The Glow. We kregen een soort salade met boerenkool, kikkererwten, granaatappelpitjes en tahine. Het klonk mij niet erg lekker in de oren, maar eenmaal een hap te hebben genomen smaakte het toch wel naar meer! Tijdens het eten van deze salade werd er een verhaal verteld over Fjällräven als merk en waar zij voor staan. Wat wij leuk vonden om te zien was, dat zij ook verschillende evenementen organiseren zoals bijvoorbeeld Polar, een rit van 300 km van de Arctische wildernis. En dat ze mensen écht helpen de natuur in te gaan met hulp van hun producten. 

19:00 tijd voor de workshops. Wij gingen naar boven om daar mee te doen aan de workshop over de ademhalingsmethode van Wim Hof. Er bestond een beetje verwarring onder ons, gezien wij in de veronderstelling waren dat de workshop gegeven zou worden door Wim Hof zelf, dit was echter niet het geval. De workshop werd gegeven door Sijbrand Maal, die de techniek wel van Wim Hof zelf heeft geleerd, dus dat was alsnog ontzettend cool! Sijbrand vertelde ons eerst het één en ander over zijn leven en hoe hij bij de ademhalingsmethode is gekomen en waarom hij het zo fijn vind. Hij was eerst professioneel pokeraar en op een gegeven moment heeft hij zijn wijze van leven omgekeerd en is yoga leraar geworden. Grappig hoe sommige dingen tot zijn recht komen in het leven.

We hebben met de hele groep de ademhalingsoefening gedaan, dat duurde ongeveer een halfuur. Het mooie was dat iedereen ook goed mee deed, iets wat Sijbrand niet had verwacht. Het was super intensief maar daarna was iedereen heel erg onder de indruk van wat er was gebeurd. ( we waren zelfs moe!) Het was in ieder geval een geweldige manier om écht te ontspannen en jezelf eens goed te leren kennen in al die drukte om ons heen. Zeker voor mij heeft het persoonlijk goed geholpen, ik heb namelijk tinnitus en kon er nooit goed mee omgaan. Hierdoor ben ik op een gegeven moment naar een psycholoog gegaan, omdat het namelijk echt helemaal niet goed ging. Zij heeft mij ook geleerd op een bepaalde manier te ademen zodat je wat rust vind en de focus ergens anders op legt. Nu we deze oefening hebben gedaan, die toch net iets anders is dan ik heb geleerd, ben ik hier wel heel dankbaar voor. Zeker als ik nu even mijn gedachte ergens anders op moet focussen, gebruik ik het. Je wordt er ook echt wel heel relaxed van. Sijbrand legde ook uit als je dit iedere ochtend doet, voor 20 minuten voordat je naar werk gaat en het 30 dagen volhoud, het je leven verandert. Mocht dit niet zo zijn dan kreeg je een jaar lidmaatschap van zijn Yoga school cadeau haha, toch maar eens 30 dagen achter elkaar proberen. Nu doe ik het niet iedere dag, al zou ik het wel graag willen, maar ik kan moeilijk heel diep in en uitademen als ik net wakker word naast Eline, die zou dan iedere ochtend gillend gek worden.

Na afloop van de workshop mochten we verder rondhangen in de winkel. Daar kon je nog wat eten, al hebben wij dat niet meer genomen, want die salade was goed vullend. Wel hebben we nog een rondje gelopen door de winkel om alle producten even te bekijken en wow, wat hebben ze mooie spullen! We zijn zelf niet bekend met de spullen van Fjällräven, dus het was leuk om alles eens goed te bekijken. 

We hebben al met al in ieder geval een hele leuke en gezellige avond gehad, zeker iets om niet zomaar te vergeten. Nemen jullie ook wel eens rust voor jezelf en hoe doen jullie dat?

Tot de volgende blog!

Geschreven door Nick Strijbos

*foto’s zijn van Ilsoo Van Dijk

Written by
Nick Strijbos

Ik ben Nick, 28 jaar en schrijf voornamelijk over games en gadgets op B4men. Op de platformen van PlayStation, Switch en PC. In mijn vrije tijd game ik niet alleen hoor, maar hou/maak ik ook (van) muziek.

View all articles
Leave a reply
Written by Nick Strijbos