MuziekMuziek

Zo doe je dat: investeren!

investeren hoe doe je dat

Jouw geld beleggen is de meest betrouwbare manier om in de loop van de tijd rijkdom te creëren. Als jij voor het eerst investeert zijn we er om u op weg te helpen. Het is tijd om jouw geld voor jou te laten werken.

Er is echter geen concrete of correcte  manier om jouw geld te beleggen, het ligt eraan wat het beste voor jou werkt. Om daarachter te komen, moet jij een paar dingen overwegen: 

  • Budget
  • Risico
  • Timing

Budget

Je zou kunnen denken dat om te starten met investeren een groot hoeveelheid geld is vereist maar je kunt al beginnen met beleggen met slechts 100 euro. De hoeveelheid geld waarmee je begint is niet de belangrijkste factor; waar het om gaat is dat jij financieel bereid bent te investeren en dat jij  door de tijd heen regelmatig belegt.

Een belangrijke stap die je moet nemen voordat jij gaat beleggen, is het opzetten van een noodfonds. Alle beleggingen, of het nu aandelen, beleggingsfondsen of onroerend goed zijn, hebben een bepaald risiconiveau en je wilt nooit gedwongen worden om deze beleggingen af te verkopen in tijden van nood. Het noodfonds is uw vangnet om dit te voorkomen. 

Risico 

Hoeveel financieel risico bent jij bereid om te nemen? Niet alle investeringen zijn succesvol, elke investering heeft zijn eigen risiconiveau. Het is belangrijk om een ​​balans te vinden tussen het maximaliseren van het rendement op jouw geld en het vinden van een risiconiveau waar jij zich prettig bij voelt. 

Als jouw beleggingen voldoende risico met zich meebrengen dat het verlies jou zou dwingen jouw levensstandaard te verlagen, dan investeer je teveel. Jouw vermogen om risico’s te tolereren hangt af van jouw vermogen. 

Timing

Geduld is de sleutel voor nieuwe investeerders. Lange termijn investeringen hebben meer kans om hogere winsten op te leveren.

Dat komt omdat jouw investeringen tijd nodig hebben om te groeien. Ze hebben ook tijd nodig om zich aan te passen aan de ups en downs van de markt.

Van de ene dag op de ander kunnen aandelen zakken, soms duurt de economie maanden of jaren een neergang. Als jij aandelen verkoopt wanneer de markt daalt, kun jij een aanzienlijk deel van jouw belegging verliezen.

Na verloop van tijd zullen beleggers die een ‘belegen en vergeten‘ mentaliteit aannemen, eerder uitkomen dan degenen die toegeven aan de angst die wordt veroorzaakt door marktfluctuaties.

Er zijn verschillende soorten beleggingen zoals; aandelen, fondsen etc.  Binnen deze categorieën vallen subtypes van beleggingsklassen. Het belangrijkste is dat elk type belegging een ander risiconiveau, groei en accumulatie methode heeft. 

Tot slot.

Niemand weet hoe een bepaalde investering morgen, volgende maand of volgend jaar uit zal zien, Maar we weten wel dat de markt als geheel de neiging heeft om in de loop van de tijd te stijgen en dat een goed gespreide portefeuille minder risicovol is dan een portefeuille die in slechts een of twee activa is belegd. Weet jij niet waar je in wilt investeren? Kijk dan op Markets.com – recensie

Zijn dit wereldschokkende of ingewikkelde ideeën? Nee. Maar als jij hen bij jouw investeringsbeslissingen laat leiden, is de kans groter dat jij op de lange termijn succes boekt.

investeren hoe doe je dat
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer