MuziekMuziek

Wat is een VPN server? Maak dit internetten veiliger?

Wat is een VPN server? en is het internet op gaan via een VPN wel handig? Het zijn een aantal vragen die bij mij opkomen als men spreekt over een VPN.  Dit is wat ik weet over zo’n soort server. Het zorgt ervoor dat je anoniem en zonder grenzen kan internetten. Maar hoe en of het werkt weet ik eigenlijk helemaal niet. Daarom ga ik in dit artikel eens op onderzoek uit.

Wat is een VPN en hoe maak je verbinding met een VPN-server.

Een VPN is een Virtual Private Network. Deze server is dus een soort ‘virtuele priv√© netwerk. Het zorgt ervoor dat je al jouw dataverkeer via een versleutelde, beveiligde verbinding naar een externe VPN-server kan sturen. Dus al jouw gegevens (denk aan je IP adres en alles wat je opvraagt) gaan versleuteld naar de VPN-server. Daarna ga jij het internet op als je VPN-server. Jij bent dus niet meer traceerbaar omdat niemand meer weet wie jij bent of waar je vandaan komt. Het is dus niet alleen een goede optie voor je online privacy maar ook kan je jezelf beschermen tegen hackers, omdat zij jouw gegevens ook niet meer kunnen zien. Hackers kunnen niets meer van jouw gegevens ophalen, omdat zij altijd zullen uitkomen bij de gegevens van de VPN in plaats van bij jou.

Waarom zou ik een VPN gebruiken in Nederland

Ik heb net al verteld dat een VPN je anoniem maakt op internet wat een stuk veiliger is. Maar het is niet alleen maar veiliger. Het geeft ook echt meer en betere opties. Omdat je met deze server kan voorkomen dat iemand kan zien waar je vandaan komt, kan een VPN-server je toegang geven tot informatie die anders verborgen blijft. Nu leven wij in Nederland en hebben wij niet heel veel te maken met censuur. Echter kan het soms heel handig zijn voor iedereen die graag wereldwijd toegang wilt hebben tot zijn favoriete films en series. Wanneer jij graag op de Amerikaanse Netflix wilt kijken is een VPN-server super handig. Ook voor mensen die nog veel doen met torrents bestanden, kan het heel handig zijn omdat ze zo minder traceerbaar zijn.

Een VPN-server voor mij?

Ik had eigelijk helemaal geen idee wat het allemaal inhield en was daardoor een beetje bang dat het iets raars en illegaals zou zijn. Dit blijkt echter helemaal niet zo te zijn. In Nederland is deze server niet illegaal en ook niet raar. Het maakt jouw gegevens en surfgedrag een stuk veiliger. Doordat ik werd gevraagd een artikel te schrijven over VPN werd mijn nieuwsgierigheid getrokken. Ik was zelf ook oprecht verbaasd over wat de voordelen en vooral veiligheid deze server kan bieden. Ik kan daarom dus volmondig ja zeggen op de vraag of een VPN-server iets voor mij kan zijn. Ga jij het internet op via een VPN of vind je het iets raars?

*Afbeeldingen en het artikel zijn in samenwerking met vpngids.nl

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer