MuziekMuziek

Wanneer een koelkast lifestyle wordt!! De LG InstaView Door-in-Door krijgt het voor elkaar.

Nee, je bent niet verkeerd doorverwezen. Wij zijn B4men en wij zijn een lifestyle blog voor mannen. Ja, ik ga schrijven over een koelkast! HUH…echt?? Ik zal bij het begin beginnen. Wij werden in juni gevraagd om over de nieuwe LG InstaView koelkast te gaan schrijven. Mijn eerste reactie was waarschijnlijk net als die van jou, wat moet ik schrijven over een koelkast. HO! Wacht even… deze koelkast zit boordevol toffe gadgets en is dus geweldig voor mannen! Bijna overtuigd, vraag ik naar deze gadgets. Je kan op de deur kloppen en dan zonder de deur te openen zien wat er in zit. Koel o nee COOL bedoel ik. De vraag werd nog leuker of wij deze koelkast ook zouden willen hebben. Stil……

De LG InstaView Door-in-Door koelkast bij ons thuis

Bij ons in huis…maar wij hebben net een nieuwe keuken laten plaatsen met alle apparatuur. Maar nee zeggen tegen deze koelkast kan natuurlijk niet. Eigenlijk komt het ook heel goed uit omdat wij na een paar weken gebruik van de koelkast in onze nieuwe keuken erachter kwamen, dat die wel erg klein was voor ons gezin. Dus laat die toffe koelkast maar komen, wij verzinnen wel wat! Deze koelkast komt dus niet in de keuken te staan, we zetten hem gewoon in de woonkamer. Nu is ons huis best een beetje bijzonder al zeg ik het zelf en dus moet een koelkast in de woonkamer geen probleem zijn toch? Toch werd het wel een uitdaging om deze LG InstaView de plek te geven waar hij recht op heeft. Wij hebben het plan gemaakt om er een bar van te maken. Hoe mannelijk wil je het hebben! Aan de slag dan maar. Met de hulp van Ikea en met onze creativiteit hebben wij een onwijs stoere en geweldige bar gebouwd, waar de LG InstaView Door-in-Door koelkast de hoofdrol heeft gekregen.

De LG InstaView Door-in-Door koelkast in gebruik

Inmiddels hebben wij de koelkast alweer 3 maanden in huis staan. Het nieuwe is er af en wij kunnen dus echt een review schrijven over het gebruik. Er waren wat dingen die we in eerste instantie heel tof vonden maar zou het ook echt gebruikt gaan worden in de praktijk. Ik kan jullie vertellen dat alle functies inmiddels zijn gebruikt! Nog niet heel lang geleden is hier alle stroom uitgevallen door een grote stroomstoring terwijl wij op vakantie waren. Ik kon nu via de app op mijn telefoon in de gaten houden hoe lang hij zonder stroom zat en wat de temperatuur in koelkast was. Deze functie zou ik niet snel hebben gezocht maar nu bewees hij zijn waarden. De tofste functie blijft het kunnen tikken op het glas waardoor je zonder de deur te openen in de koelkast kan kijken. Echter gebruik je deze functie ook in de praktijk? Zeker weten! Vooral onze kids gebruiken hem heel vaak. Even kijken of ze iets willen drinken, normaal gaat die deur open staan ze minimaal een halve minuut in de koelkast te turen om vervolgens de deur weer dicht te doen. Nu geven ze twee tikjes op het raam en de deur blijft dicht. Leuk, maar waarom is dit nu zo belangrijk. De koelkast is de grootste stroomvreter in je huis. Dit wist ik ook niet maar dat ding kost je een vermogen op jaarbasis. Iedere keer dat de deur opengaat verlies je heel veel koude lucht en moet de koelkast dus vol aan de slag om de omgeving weer te koelen. Als die deur dus dicht blijft is dat pure winst voor je portemonnee en wat dacht je van het milieu. Een andere functie is het Door-in-Door systeem. Iedereen snapt dat wanneer je de hele deur moet open om iets te pakken dat dit veel meer verlies van koude lucht kost, dan wanneer je maar een klein gedeelte kan openen. Super handig is dat achter deze kleine deur een heel gedeelte zit waar je veel veel gebruikte producten kwijt kan. Dit zorgt ervoor dat je nog minder die grote deur opent en het is ook een barrière voor de koude lucht die in de hele koelkast zit. Dit zijn dus echt hele slimme punten die niet alleen heel handig zijn maar ook veel besparen.

De LG InstaView Door-in-Door koelkast als bar

Nu het tofste gedeelte van deze review. Wij hebben de koelkast geïntegreerd met een kast en er zo een hele bar van gemaakt. De functies van de ijsdispenser in de deur van de ijskast is hiervoor super handig. Crushed ijs, ijsblokjes en koud water zijn super makkelijk te gebruiken. Ideaal voor het maken van cocktails of voor een lekker koud drankje. Door de LG InstaView Door-in-Door koelkast te integreren met de bar heb je alles wat je nodig hebt voor het maken van dranken en cocktails binnen handbereik. De ijsdispenser is niet alleen super handig voor alcoholische dranken maar ook voor verfrissende limonades, ijsthee of gewoon een glas water. Wij drinken nu echt veel meer water dan ooit! Het drinken van water is heel belangrijk maar gebeurt vaak veel te weinig, zo ook bij ons thuis. Nu kunnen de kids zelf hun water tappen en dit aanvullen met ijsblokjes. Dat maakt het super interessant en zorgt ervoor dat zij dit ook blijven doen. Slotconclusie is dat De LG InstaView Door-in-Door koelkast zich ruimschoots bewezen heeft in ons gezin.

Technische specificaties

TECHNISCHE KENMERKEN
EnergieklasseA++
Energieverbruik (Kwh Per Jaar)376
KlimaatklasseT
Sterren****
Optimale prestatie bij omgevingstemperaturen °C16 – 43
Inhoud Netto (Koel-/ Vriesgedeelte)601 (405/196)
Afmetingen Bxhxd (Kg)912x1790x738 (132)
Afmetingen Verpakking Bxhxd (Mm/Kg)968x1891x770 (144)
Diepte Zonder Deur (Mm)610
Diepte Zonder Handvat (Mm)733
Hoogte Tot En Met Bovenzijde Deur1790
Hoogte Tot En Met Bovenzijde Kast1750
Opslag Tijd Tijdens Uitval10
Vries Capaciteit (Kg/24Uur)12
KoelvloeistofR600a
Geluidsniveau (Db)39
KENMERKEN EXTERIEUR
Deurafwerking (Kastafwerking)RVS kast
HandgreepEZ Pocket
DisplayEXTERNAL 88 LED
Water- en ijsdispenserJa / Ja
Crushed IceJa
InstaviewJa
Door-In-DoorJa
WaterfilterJa (Extern)
Gewonnen PrijzenNee
KENMERKEN INTERIEUR
NO-PLUMBINGJa
KOELSYSTEEMTOTAL NO FROST
LINEAR COMPRESSORJa
GELIJKMATIG KOELEN; MULTI AIR FLOW-SYSTEEM (KOEL/VRIES)Ja
VerlichtingLED
Vacuum FreshNee
Moist balance crisperJa
Digitale sensoren7
Express vriezerJa
Bioshield (antibacteriële dichting)Ja
Alarm openstaande deurJa
kinderslotJa
AccessoiresEierrek
Blikken rekNee
Lucht hygiene filterJa (Pure N Fresh)
LEGPLANK MATERIAAL (GEHARD GLAS)Ja
KOELGEDEELTE
LEGPLANKEN (INCL. RUIMTE BOVENOP GROENTELADE)4
LEGPLANK DECOMetallic
SNACK-/ KAASVAKJa
DEURVAK (TOTAAL)8
FlessenrekJa
ZuivelvakNee
GROENTELADE (TOTAAL)2 (Moist Balance Crisper)
MOIST BALANCE CRISPER (AANTAL)2
VACUUM FRESH (AANTAL)Nee
VRIESGEDEELTE
Deurvak2 (TRANSPARANT)
Vriesplanken4
Deur gemonteerde ijsmachineNee
Vriezer Gemonteerde Ijsmachine / Mini Extra RuimteJa
Twist ijsmakerNee
Lades2
EXTRA GARANTIE*
10 Jaar Garantie Op Linear CompressorJa

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer