MuziekMuziek

Waar moet je rekening mee houden bij een skibril?

Heerlijk zachte sneeuw, grote pistes en meerdere keren per dag genieten van de zon in je gezicht: een wintersport is geweldig. Echter, om optimaal te kunnen genieten van de een wintersportvakantie is het belangrijk dat je de juiste voorbereiding treft. Zo dient de kleding veilig te zijn, maar daarnaast ook praktisch. Een belangrijk onderdeel van de ski-outfit is de skibril, maar hoe vind je nou eigenlijk de juiste en wat is überhaupt het verschil tussen de verschillende modellen?

De weersomstandigheden spelen een cruciale rol in de keuze

Voor het vinden van de meest geschikte skibril is het erg belangrijk dat je weet wat voor weer je staat te wachten. Onderzoek vooraf wat de gebruikelijke en wat de te verwachten weersomstandigheden op de skipiste zijn. Aan de hand van deze informatie kan je bepalen welke lenzen het beste aansluiten bij de situatie. Als de verwachtingen zijn dat de zon veel gaat schijnen, dien je op zoek te gaan naar een lenssoort die weinig licht doorlaat.

De verschillende categorieën lenzen

Qua lenzen zijn er vier verschillende categorieën skibrillen waaruit je kunt kiezen. De eerste categorie laat erg veel licht door en is vooral nuttig als het zeer mistig en bewolkt is. Als er een kans is dat de zon zo nu en daar doorkomt, dan kun je het beste kiezen voor de lens categorie 2. De lichtdoorlatendheid van deze brillen ligt ergens tussen de 20 en 40%. Verwacht je dat het dagelijks zonnig is en de zon verblindend kan worden? Kijk dan voor een skibril met lenscategorie 3. Deze variant laat tussen de circa 8 en 20% van het licht door. Mocht de zon echt fel schijnen, dan kan je eventueel ook nog kiezen voor een bril die maar 8% van het licht doorlaat. Zo’n bril behoort tot de categorie 4 en is niet vaak nodig. 

Het merk van de bril speelt een belangrijke rol bij de comfortabiliteit

Een skibril dient comfortabel te zitten en daarnaast functioneel te zijn. De kwaliteit van de verschillende merken verschilt behoorlijk. Het is daarom belangrijk dat je op zoek gaat naar een betrouwbaar merk. Een merk dat zeer populair is onder de wintersporters, is Sinner. Sinner brillen zijn comfortabel, duurzaam en zeer goed te betalen. Bovendien kun je Sinner skibrillen eenvoudig via het internet bestellen. 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer