Tom, is de naam. Column Pascal Meulenbelt.

Je moet het maar kunnen. Het hele land verwacht het, het hele land kijkt naar je. Dan moet je mentaal wel heel erg sterk zijn om het gewoon te doen. En hij flikte het gewoon. Tom Dumoulin reed vrijdag de proloog van zijn leven en mocht aan het einde van de dag de roze trui aantrekken. Echte mannen dragen roze, aldus het team van Giant Alpecin. Vorig jaar kon hij het net niet waarmaken. De leiderstrui in een grote ronde pakken in eigen land. Het is maar voor weinigen weggelegd omdat een grote ronde niet zo vaak in Nederland start. Daarnaast kan er maar 1 winnen, een hele opgave.

 

Tom Dumoulin is een 25 jarige man uit het zonnige Maastricht. Tom brak begon pas op 15-jarige leeftijd te wielrennen en brak uiteindelijk in 2013 echt door. Met zijn befaamde tijdritten kwam Nederland er al gauw achter dat hij voor Nederlands succes kan zorgen. Dat bleek in de jaren erna, Tom werd een concurrent va Cancellara en Martin in de tijdritten. Hij wist zo zelfs zo nu en dan te verslaan op deze discipline. Toen was daar vorig jaar in eens de valpartij in de Tour. Tom kon die etappe voor het geel gaan. De kans was aanzienlijk dat hij het geel zou veroveren maar dat mocht helaas niet zo zijn. De Maastrichter werd geschept door een vallende renner voor zich en brak zijn sleutelbeen. Doei droom voor gele trui. Tom is niet bij de pakkenneer gaan zitten en heeft direct nieuwe doelen gesteld, de Vuelta.

 

Iedereen weet, in ieder geval dat mag ik hopen, hoe de Vuelta is gegaan. Voor de mensen die onder een steen hebben gelegen; hij werd 6e en stond op de een na laatste dag nog 1e . De Vuelta was 1 dag te lang voor Tom en voor Nederland. Nederland die een keer geen oranje kleurde maar rood.

 

Vandaag is alweer de derde en laatste etappe van de Giro in Nederland. Een groots evenement die gepaard ging met lekker weer en veel gezelligheid. De kans is aanzienlijk dat Tom zijn roze trui aan Marcel Kittel verliest. Maar daarentegen gaat Maarten Tjallingii zijn afscheidstournee bekronen met de bergtui. Gisteren was de ijzersterke Tjallingii net iets te langzaam tegenover zijn mede-vluchter maar vandaag gaat hij zijn mooie carriรจre bekronen. Het belooft dus weer een mooie dag te worden voor Nederland, voor Gelderland en met name voor Nijmegen en Arnhem. De radio aan of een laptop buiten neer zetten en in de zon kijken naar deze twee grootse helden. Wie wil dat nou niet?

pascal

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Written by Jan Willem Huffmeijer