MuziekMuziek

Review LG Oled 65 E7 TV: groot, groter grootst!

TV’s reviewen doen wij nog niet lang maar de LG Oled 65 E7 TV heeft al wel veel indruk gemaakt. Ik heb in een vorige review al eens aangegeven dat wij niet echt enorme tv kijkers zijn. Althans waren!! Wij hebben het vaak veel te druk om rustig voor de buis te gaan zitten. Daarom hebben wij ook nog nooit een enorm budget vrij gemaakt voor een tv. Onze huidige tv is alweer wat jaartjes oud en is nog van het formaat 37″. Dit kan natuurlijk echt niet meer maar daarvoor heb je soms wat bewijs nodig. De LG Oled 65 E7 TV moest ons gaan overtuigen.

LG Oled 65 E7 TV review
Wij waren onder de indruk van zijn formaat. Boyd blikte of bloosde niet hahaha.

LG Oled 65 E7 TV review by B4men

Oké, eerlijk is eerlijk wij schrokken ons kapot toen de doos met de LG Oled 65 E7 TV in de woonkamer stond. Whahaha ik maakte nog het grapje dat het wel voornamelijk verpakkingsmateriaal zou zijn. Niet dus!! Van 37″ naar 65″ is best een heftige stap. De eerste dagen hebben wij dus eigenlijk meer naar het formaat gekeken dan naar de televisie zelf. Na een paar dagen waren wij inmiddels aardig gewend aan het formaat en kon de review gaan beginnen. Wij hadden even wat ruzie met het instellen van de televisie. Na een belletje bleek dat de televisie op winkelmodus stond. Dit is iets wat je even moet weten en dan is het makkelijk te verhelpen. Het verder installeren van de LG Oled 65 E7 TV was een eitje.

Het beeld van LG Oled 65 E7 TV

De LG Oled 65 E7 TV heeft bijna iedere prijs gewonnen die je bedenken kan voor het geweldige beeld. Wij kregen bij de televisie een usb stick met wat demo beelden. Wauw, het werd in één klap duidelijk dat dit geen gewone televisie is. Maar éénmaal over geschakeld naar gewone televisie viel het beeld een klein beetje tegen. Oké, even voor de duidelijkheid…dit beeld was alsnog 100 keer beter dan mijn oude televisie! Na een paar dagen kijken kwam ik er achter dat we ook HD plus zenders hadden in ons pakket. Even zappen en WOOOW wat een mega verschil!! Dit is het beeld wat ik verwachte. Niet normaal hoe waanzinnig dit beeld is. Natuur, sport en films worden opgewaardeerd tot een kunst. Overdrijf ik niet een beetje?? Nee, echt niet! Wij weten allemaal inmiddels wel wat muziek kan doen bij het kijken. Kijk eens een horrorfilm zonder geluid…daar is niets aan. Een haarscherp beeld brengt het beeld dichter bij jou. Ik krijg soms het gevoel dat ik er niet naar zit te kijken maar dat ik het beleef. Echt heel gaaf.

Het geluid van LG Oled 65 E7 TV

Ik zei net al iets over het geluid. Het geluid van de meeste televisies is er met het steeds dunner worden niet beter op geworden. Dit lijkt nu (gelukkig) weer belangrijker te worden. Het standaard geluid van de LG Oled 65 E7 TV is echt heel goed. Nu worden de beeldschermen steeds platter maar nu zie je wel dat er een grotere kast onder hangt voor het geluid. We zullen ergens moeten boeten voor een geweldig geluid. Ik vind het persoonlijk niet erg omdat ik liever een goed geluid heb. De standaard met de boxen is door de grote van de televisie bijna groter dan menig soundbar. Ik sluit mijn televisie alsnog wel aan op mijn hifi set. Het zou dus eigenlijk wel gaaf zijn als ze de box en het beeldscherm los zouden koppelen. Dan heb je de keus, ga je voor een super plat geïnstalleerde tv of ga je met de boxen voor een goed geluid van de televisie.

 

Conclusie na twee maanden kijken naar de LG Oled 65 E7 TV

Na twee maanden ben je echt gewend aan de grote van het scherm. De eerste schrik die wij hadden in het begin kregen wij weer toen wij nu onze oude televisie moesten terug hangen. Slik! Nee, dit willen we niet meer. Maar goed, als bloggers krijgen we dus niet alles en moeten dit soort dingen gewoon weer terug naar de fabrikant. Na twee maanden kijken waren wij helemaal overtuigd van de ongelofelijke kwaliteit van de LG Oled 65 E7 TV. Toen wij een week voordat ie zou worden opgehaald ineens het besef kregen dat hij niet meer zou blijven, zijn wij maar eens gaan kijken of wij geen nieuwe televisie zouden gaan aanschaffen. Als eerst even gekeken naar deze, maar de prijs van toen € 6900,- viel ons nog wel wat tegen. Nu is de prijs al wel flink gezakt en kan je hem vinden voor € 3900,- nog niet weinig maar wel een stuk vriendelijker. Nu zou onze keus ook zeker niet zo heel groot zijn maar de 55″ is voor ons een stuk aantrekkelijker. Ach, zo zie je maar wat een review teweeg kan brengen. Deze LG Oled 65 E7 TV heeft ons in iedere geval overtuigd dat wij niet heel lang meer met onze televisie door kunnen. Daarbij is voor ons het merk LG een heel serieuze kandidaat geworden. Wat een beest van een televisie we gaan hem missen 😉

 

LG Oled 65 E7 TV
Het was eerst wel eventjes wennen zo’n grote televisie. Toch heeft de LG Oled 65 E7 TV ons wel overtuigd. Nu nog even sparen voor zijn kleinere broertje.
De LG Oled 65 E7 TV.
Hier kan je goed zien hoe plat de LG Oled 65 E7 TV is
Specificaties LG Oled 65 E7 TV
Specificaties LG Oled 65 E7 TV
Specificaties LG Oled 65 E7 TV
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer