Tiny houses als vakantiehuis? Ideaal of toch te tiny, ik probeerde het uit.

Het is alweer een tijd geleden en door alle omstandigheden heeft het veel te lang geduurd maar hier is dan eindelijk mijn artikel over ons weekendje weg in een Tiny Houses op Droompark De Zanding. Wij gingen testen of een Tiny House te doen is met 2 kids en een grote hond.

 

Tiny Houses

Waarom ga je nu eigenlijk in een klein huisje zitten als je op vakantie gaat? Ik heb mij deze vraag ook gesteld. Wanneer je jezelf verdiept in het concept Tiny Houses kom je erachter dat er een hele wereld achter zit. Het gaat om het idee dat het allemaal wel wat minder kan. Wat heb je echt nodig en wat is je afdruk op het milieu als je alles over de top wilt hebben. Dit vind ik best een mooie gedachte en met deze insteek ben ik ook best bereid om wat ruimte in te leveren. Dus op naar de Tiny Houses op Droompark De Zanding.

Droompark De Zanding

Een mooi vakantiepark waar je als gezin alles hebt wat je wensen kan. Althans, dat is onze eerste indruk. Ik moet hier eerlijk zeggen dat ik het wel een moeilijk park vind. Aan de ene kant een heel nieuw park met heel veel nieuwe en luxe tot extreem luxe vakantiehuizen. Het andere gedeelte van het park is nog ingericht met oude stacaravans en campinggasten en deze tegenstellingen zitten meer in het park. Er zijn restaurantjes aanwezig in de vorm van een algemeen restaurant en een pannenkoekenboerderij. Wij hebben in beide gegeten en het pannenkoekenhuis was prima. In het eigen restaurant hebben wij verschillende malen gegeten. Zo hebben wij er tweemaal ontbeten en dit was goed geregeld en we werden vriendelijk bediend. Wij hebben ook in de avond een keer gegeten in het restaurant en dit was, sorry dat ik het zeg, maar echt om te huilen. Het menuutje wat je kan kiezen bestaat uit verschillende gerechtjes en de prijs voor een driegangendiner is €39,95. Dat had erop neer gekomen dat wij met z’n vieren € 120,- kwijt waren geweest zonder drank. Voor deze prijs krijg je werkelijk alleen maar eten wat uit pakjes en zakjes komt. Geen enkele passie voor eten straalt er van je bord af. Sorry, maar dit moest ik toch even kwijt. Verder heeft het park hele mooie voorzieningen als een verwarmd binnenzwembad en twee hele mooie zwemvijvers.

Ons Tiny House

Ons Tiny House was zoals je zou verwachten tiny maar voor ons als gezin net even iets te tiny. Het zijn huisjes waar 2×2 mensen in kunnen slapen althans zo worden ze verhuurd. Dit bleek echter niet helemaal relaxt. Wij sliepen op een vide op een prima bed. Onze kids sliepen beneden op een slaapbankje. Hier zou je echt niet met twee volwassenen op willen liggen. Het idee van het huisje is wel echt heel erg leuk! Laat ik dat wel zeggen. Wanneer je als stel hier wilt vertoeven heb je echt een hele leuke vakantie. Het idee is dat je veel buiten leeft en binnen wel alles hebt wat je nodig hebt. Daardoor is buiten heel erg tof ingericht en zijn de verschillende huisjes neergezet als een community. Je hebt een gezamenlijke hot tube en een gezamenlijk bbq. Hierdoor kom je snel met elkaar in contact en deel je ook snel met elkaar. Super tof dus! Het concept Tiny Houses is nog niet klaar op Droompark De Zanding. Zij waren nog aan het bouwen en hier stond ook een huis wat voor 4 personen was. Wij hebben al aangegeven dat wij deze wel graag opnieuw zouden willen testen. Het idee van de Tiny Houses kwam onterecht nu niet helemaal uit de verf bij ons. De huisjes zijn zelf zijn super netjes en helemaal van nu ingericht. Het 4 persoons huisje waar we even in gespiekt hebben was zelfs zo gaaf ingericht dat we thuis met onze eigen inrichting aan de slag zijn gegaan om het effect van dat huisje na te bootsten. Alleen daarom hopen we al dat we een keertje dat huisje mogen testen hahaha. Verder is alles aanwezig in het huisje en hoef je niet zelf borden, glazen, bekers, bestek en dergelijke mee te nemen. Er staat een koffiezet apparaat, een waterkoker en een inductiefornuis geschikt voor 2 pannen.

De omgeving van Droompark De Zanding

Droompark De Zanding ligt direct aan de Veluwe en je loopt het park af en zo de natuur in. Hele mooie wandelingen hebben wij gemaakt en ook Boyd onze hond heeft hier dus heerlijk genoten. Voor de kids is er in de omgeving genoeg te doen. Wij hebben het avontuur opgezocht en zijn naar klimbos Simia gegaan. Dit klimbos is even zoeken omdat het op een groot complex ligt waar je heel veel leuke dingen hebt voor kleine kinderen, zoals een kinderboerderij en speeltuinen. Voor de oudere kinderen en volwassenen is er het klimbos. Wauw!!! Dit is echt te gek!!! Je wordt in een tuigje gehesen en je gaat een proefbaantje over waar het systeem wordt uitgelegd. Vervolgens ben je klaar voor het echte werk en mag je de bomen in. Er zijn vier verschillende parcours met een verschillend niveau. Dit is echt een uitdaging voor jong en oud. De andere dag zijn we naar dierentuin Burgers’Zoo geweest. De dierentuin ligt op 10 minuten rijden van het park en deze mag je met kinderen dus echt niet overslaan. Dit vinden wij de mooiste dierentuin in Nederland en zijn hier al meermaals geweest. Dieren hebben de ruimte en er zijn verschillende klimaten gemaakt waar je de dieren kan bewonderen in hun meeste natuurlijke leefomgeving. De nieuwe mangrove is ook echt heel tof gemaakt. Wij hadden eigenlijk geluk en pech bij elkaar, het was prachtig weer….maar net even te warm voor de dieren. Deze lagen soms letterijk op apengapen 😉 Iets wat ik wel zeker het vermelden waard vind is dat het eten op het park echt super goed was. Wij hebben daar heerlijke verse friet gegeten met een broodje kip en gegrilde groenten. Hier kunnen een hoop attractieparken en dierentuinen nog wat van leren.

Wij hebben dus een heel tof weekend gehad maar het was dus ook best lastig om soms een klein beetje door de omstandigheden te kijken. Wij gaan zeker graag nog een keer terug als het 4 persoonshuisje klaar is. Eten in het restaurant…als ze onze kritiek willen horen en verbeteren… dan willen we dit ook nog wel een keer proberen.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer