MuziekMuziek

Airhogs FPV Race Drone DR1 review

Voor mij een leuke gadget review! Toen race drones een beetje de wereld overnamen en waarbij op het nieuws en online er een hoop aandacht voor was, zat ik wel te denken om er zelf één in elkaar te zetten en er mee te gaan vliegen. Alleen kwam het tweede punt, waar doe ik dit in godsnaam? Ik zit namelijk in een zogenoemde no fly zone omdat ik te dicht bij Schiphol woon. Nu mocht ik deze drone reviewen die niet zo groot is waardoor je dus makkelijker ergens kan vliegen en zo ook zelfs binnen.

De Airhogs FPV Race Drone

Wat houd FPV in? Wat is überhaupt een race drone? Sommige zullen het al weten maar ik zal die twee punten eerst toelichten voordat ik verder ga met de review. FPV staat voor First Person View, net zoals vele shooter games eigenlijk. Je wordt nu letterlijk in de cockpit gezet van de drone, vandaar ook de kleine camera op de voorkant. FPV en Racing gaan in geval van drones eigenlijk altijd samen. Deze drones zijn gemaakt om snelle manoeuvres uit te voeren, strak bochtenwerk en eigenlijk drones waar je gekke trucs mee kan doen. Daardoor dus ook heel veel anders dan je DJI Phantom, wat eigenlijk meer bedoeld is om mooie videobeelden mee te maken en de drone via een bepaald pad te laten vliegen zonder dat je hem bestuurd. Die FPV doe je met een soort bril op met bij ieder oog een scherm en een antenne om het beeld te ontvangen. Bij de Airhogs heb je een soort VR bril waar je je telefoon in doet en die zend eigenlijk het beeld uit vanuit de drone middels een app!

Wat zit er in het pakket

De drone zelf natuurlijk, een controller, headset/bril voor je telefoon een extra paar propellers, oplaad kabeltje middels USB en een tool om je propellers te vervangen. Het enige wat je er nog bij moet kopen zijn drie AAA batterijen. Laad de drone eerst goed op voordat je hem gaat gebruiken. Als het rode lampje uit is, dan kan je vliegen. Dit duurt volgens de website 40 minuten en dat is best lang moet ik zeggen. Verder heb je nog de app nodig die je kan downloaden in jouw app store. Hier staan ook nog handige tips en video’s in hoe je ermee kan vliegen als je nog nooit een drone of RC apparaat hebt gevlogen.

Het vliegen van de Drone

Je kan de Airhogs DR1 ook gewoon vliegen zonder de app aan te zetten. Al raad ik het wel aan hem eerst via de app te doen, zodat je een beetje weet hoe het werkt, mocht je nooit met een drone gevlogen hebben. Alles wordt stap voor stap uitgelegd in de app. De drone zend een WiFi signaal uit en vanuit daar ontvang je de beelden. Eigenlijk een beetje zoals een GoPro. De hoek van de camera van de drone kan je ook op verschillende stappen instellen. Pas deze ook aan op de manier hoe je zal gaan vliegen, want de drone heeft namelijk twee modussen. Namelijk beginner modus en advanced modus. Het verschil zit hem in hoe gevoelig hij wordt. Bij advanced modus kan je een maximale snelheid behalen van rond de 18 km per uur. Er zit ook een stunt knop op. Als je op zo’n 1.5 a 2 meter hoogte zit kan je hem indrukken en met de rechter joystickcontroller kan je hem dan een flip laten doen in iedere richting.

Tegen een val kan hij zeker wel! Hij is namelijk best wat gevallen vanwege de wind en toen kon ik hem niet meer in controle houden. Hij viel van zo’n 8 meter hoogte, dus stevig gebouwd is hij wel. De propellers zitten ook beschermd dus als je tegen dingen aanstoot dan is hij niet meteen kapot. Tegen wind kan hij niet zo goed, dus let daar wel op. Je bent hem zo kwijt…. het is mij namelijk al eens gebeurt. Ook al heeft hij een bereik van 80 meter. Ook als je nieuw bent heb je een auto-takeoff en auto-landing knop. Zo stijg hij zelf voor jou op en kan je rustig beginnen met vliegen.

Conclusie

Het is een leuke drone voor jong en oud! Ook geschikt om één van je kinderen de headset op te zetten. Je kunt hem afstellen op hun grote en daarmee kunnen hun meekijken met jouw vliegkunsten en ook andersom. Of als je denkt echt goed te kunnen vliegen, kan je natuurlijk ook racen met de bril op. Ik moet zeggen dat ik het wel echt pittig vond. Het voordeel wel is dat je weet wat de voor en achterkant is. Op die manier kan je hem makkelijker in bochten gooien zonder dat je hem de verkeerde kant opstuurt. Het enige nadeel is hoe zwaar de headset aanvoelt met je telefoon erin. Ik heb zelf een iPhone 7 plus en hij hangt vrij naar voren, maar dat is ook wel echt het enige wat vervelend is. Een lichtere smartphone zal dus ook een hoop schelen. Are you ready to join the race?

Geschreven door Nick Strijbos

Nick Strijbos B4men bij Open Beta Destiny 2

 

Written by
Nick Strijbos

Ik ben Nick, 28 jaar en schrijf voornamelijk over games en gadgets op B4men. Op de platformen van PlayStation, Switch en PC. In mijn vrije tijd game ik niet alleen hoor, maar hou/maak ik ook (van) muziek.

View all articles
Written by Nick Strijbos