MuziekMuziek

Thuis afwisselend werken


thuis afwisselend werken met een sta-zitbureau

We zitten veel te veel op kantoor. Het langdurig zitten wordt ook wel het nieuwe roken genoemd. Nu we meer thuis werken, wordt het meer bewegen er niet beter op. Gingen we op kantoor nog wel eens bijkletsen met collega’s of koffie halen op de begane grond, thuis blijven we zitten op de zolderkamer of slaapkamer.

Bureau

Het kan anders en beter met een speciaal bureau! Zit-sta bureaus bieden de mogelijkheid om staan en zitten op de werkplek af te wisselen. Afwisselend zitten en bewegen is het beste. Afwisseling in zitten, staan en bewegen brengt heel wat gezondheidsvoordelen met zich mee. Permanent dezelfde houding is schadelijk voor je rugspieren. Door af te wisselen in houding werk je niet alleen aan een betere houding, maar het bevordert ook de concentratie en focus. 

Vergoeding

Veel werkgevers bieden hun personeel vergoedingen om het thuiswerken mogelijk te maken. De belastingdienst kent de zogenaamde vrije vergoedingen en verstrekkingen, wat betekent dat er geen belasting over hoeft te worden betaald. Vergoedingen voor communicatiemiddelen zijn onbelast als je die voor meer dan 10% voor je werk gebruikt. Een vergoeding voor een laptop of computer is onbelast als je die minstens voor 90% voor je werk gebruikt. Een vergoeding voor de inrichting van de werkruimte thuis is onbelast tot maximaal € 1.815 per vijf jaar. Voorwaarden is dat je minimaal eenmaal per week gedurende de gebruikelijke werktijd thuis werkt. 

Varianten

Zit en sta bureaus zijn er in handmatige en elektrische varianten. Het bureau met een handslinger heeft een gemiddelde prijs van 500 euro. De elektrisch aangedreven versie kost het dubbele, maar past nog uitstekend in het fiscaal tarief. Beide bureaus zijn instelbaar van 70 tot 117 cm. hoogte. Er zijn diverse bureaubladen waardoor het bureau ook past in de inrichting.

Wisselend staan en zitten met een verhouding van 25 tot 75 is de beste optie. Schaf meteen een goede bureaustoel aan met wieltjes. Die kun je even gemakkelijk wegrijden als je staand de conference call gaat doen.

*dit is een gesponsord artikel en niet door onszelf geschreven, door dit soort artikelen kunnen wij jou op B4men blijven voorzien van toffe en interessante artikelen 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer