MuziekMuziek

Review van een maand scheren met de Braun series 5.

Wauw wat een apparaat! Als barbier ben ik moeilijk om te praten van nat scheren naar het scheren met een apparaat. Maar deze Braun weet mij echt te overtuigen van zijn kunnen. Ik heb mij voor dat ik aan deze test zou beginnen voorgenomen dat ik heel kritisch zou zijn. Dat ben ik dus ook echt geweest.

Allereerst kijk is hoe dit scheerapparaat binnen komt. Moet ik nog meer zeggen! Ook mannen zijn gek op cadeautjes en dit ziet er wel heel gaaf uit op zo’n manier. Uitpakken is op deze manier een feestje.foto 3 foto 1

foto 4Het apparaat zelf is mooi en voelt misschien voor sommige wat zwaar aan. Ik persoonlijk houd daar wel van, het geeft een robuust en stevig gevoel. Het station wat er bij zit vind ik ook  heel gaaf. Samen met apparaat word het een echte eyecatcher voor in de badkamer. Voor het grondig reinigen van het scheerapparaat en voor het opladen zet je het scheerapparaat in het station. Het station houd ook bij wanneer je het apparaat moet reinigen, dit is dan met een druk op de knop te starten. Ideaal voor mannen die niet zo goed zijn in poetsen.

Het scheren zelf is heel prettig met dit scheerapparaat en het resultaat is verbluffend glad. Je merkt dat dit apparaat heel veel kracht heeft, zelfs met een baard van een paar dagen heeft deze Braun geen moeite. Hij heeft weinig moeite met de lange haren en gaat dus ook niet trekken. Doordat deze Braun zo makkelijk scheert hoeft hij ook niet zoveel bewegingen over je gezicht te maken wat echt heel veel scheelt in irritatie voor mensen met een gevoelige huid. De kop is heel makkelijk open te maken door de zijkant in te drukken, zo kan je de kop goed vrij maken van haartjes.

Kortom echt een geweldig apparaat. Ik had beloofd kritisch te zijn dus als ik dan toch een minpuntje moet op noemen gaat dit over de tondeuse aan de achterkant van het scheerapparaat. In mijn ogen doet de tondeuse te weinig. De kracht die het apparaat heeft mis je bij de tondeuse. Ik zou er dan voor gekozen hebben om als fabrikant de tondeuse beter te laten werken of weg te laten.

De prijs van de Braun series 5 is niet goedkoop. De prijs ligt rond de €200,- maar dat is hij in mijn ogen dan ook wel waard. Ik geef liever iets meer uit en koop iets waar ik tevreden over ben.

Dit scheerapparaat doet echt wat hij beloofd en is een echte aanrader!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer