Pecannoten-honingtaart Recept van B4men

Oké, ik zal maar meteen heerlijk eerlijk met de deur in huis vallen…eigenlijk is dit een ‘mislukt’ recept. Waarom??? Omdat het originele recept met chocolade is, maar dat was ik vergeten. Dom, Dom, Dom…maar hij was wel zo ontzettend lekker geworden dat ik hem toch op de site wil hebben. Als je dit taartje heeeeeeel erg lekker wil eten, serveer hem dan met een flinke bol roomijs en een flinke scheut café marakesh en een toef zelfgemaakte slagroom.

DSC08302

Wat heb je nodig voor de taartbodem

175 gram bloem

100 gram roomboter, in blokjes

1el lichtbruine basterdsuiker

1 eidooier, losgeklopt met 1 el koud water

DSC08304 DSC08305

Hoe maak je het

– Doe de bloem in een grote mengkom

– Voeg de boterblokjes toe en mix het geheel met deeghaken tot je een kruimelig deeg hebt

– Voeg 1el lichtbruine basterdsuiker en de losgeklopte eidooier toe en kneed het geheel door tot je een mooi stevig deeg hebt

– Maak van het deeg een mooie ronde bal en verpak het met plasticfolie

– Leg het deeg voor ongeveer 1 uur in de koelkast

DSC08310 DSC08313

Wat heb je nodig voor de vulling

55 gram roomboter

225 ml honing

3 eieren

70 gram donkerbruine basterdsuiker

175 gram pecannoten, grof gehakt

Hoe maak je het

– Smelt de boter en roer de honing erdoor

– Klop de eieren en suiker in een mengkom

– Voeg de beide mengsels samen en roer goed door

– Voeg de gehakte pecannoten toe en roer nog eens door

DSC08315

De Pecannoten-honingtaart maken

– Verwarm de oven voor op 190 graden

– Rol het koude deeg uit en bekleed een taartvorm van 20 cm ermee

– Voeg het pecannoten mengsel toe en bak de taart voor ongeveer 35 minuten.

En dan smullen maar!!!!!

DSC08318 DSC08320 DSC08323

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Written by Jan Willem Huffmeijer