MuziekMuziek

O Nee, de kerst stress staat voor de deur. Welke cadeau’s moet ik nu weer kopen??

De maand december staat weer voor de deur, het lijkt wel ieder jaar sneller te komen! Niet alleen de Kerst zorgt voor de nodige stress maar ook de Sint doet al jaren een duit in het zakje. Alles draait in december om cadeaus en daarom ervaart liefst één op de drie Nederlanders kerststress.

Tijden zijn veranderd

Als klein ventje zat ik al in augustus bij de brievenbus te wachten tot het grote boek van de speelgoedwinkel op de deurmat viel. Ik kon het hele boek wel aankruisen of een grote cirkel op de voorkant zetten met de tekst erbij “ik vind alles leuk”. Hoe anders is dit tegenwoordig. Ik shop graag hoor…maar daardoor is mijn verlanglijstje niet zo heel groot meer. Vroeger moest ik er om vragen tegenwoordig koop ik het gewoon. Nou ja gewoon….Ik moet er natuurlijk wel heel hard voor werken, net als jij natuurlijk ook. Dit moet ik mijn kids soms ook nog even uitleggen. Het geld komt volgens hun bijna uit de lucht vallen. Je hebt toch van die mooie pasjes waarmee je kan betalen, deze zin kwam letterlijk van mijn dochter van 7 jaar zwaaiend met mijn Mastercard. “Die heeft nog wat uitleg nodig”, zei ik schaterlachend tegen Marie Louise.

Online Shoppen

Maar toch is het gevoel van geld wel veranderd. Shoppen is heel erg makkelijk en je hoeft er de deur niet meer voor uit. Wij – als jong gezin- shoppen heel erg veel online, ook hier moeten we de kinderen eraan helpen herinneren dat niet alles ‘zomaar’ thuis gebracht wordt. Ook de oudere generaties hebben soms wat opvoeding nodig. Mijn ouders en ook mijn schoonouders durven nog steeds niet goed online te shoppen. Bang voor alle online gevaren. Mijn vader gaat graag naar het buitenland en heeft hier al jaren een Mastercard voor. Maar online heeft hij die nog nooit gebruikt. Daar heb ik hem laatst op gewezen. Bijna alle aankopen afgerekend met je Mastercard zijn een halfjaar na aankopen verzekerd tegen diefstal, verlies of beschadiging waarom zou je hem dan niet gebruiken? Maar wat als de bestelde  producten niet binnenkomen?? Dan neem je contact op met je bank want ook dit valt onder de garantie van je Mastercard. Simpel toch? Het is soms best lastig om jonge kids de waarde van het geld te leren als er weinig geld meer is. Maar oudere mensen zijn soms nog lastiger te overtuigen van het feit dat het met je Mastercard juist wel veilig is. Hij is niet voor niets de meest gebruikte creditcard. Nog een leuk detail is dat waar vrouwen de neiging hebben meer geld uit te geven, mannen de Mastercard juist meer gebruiken. Dat kunnen wij mannen dus niet meer als argument gebruiken.

Mijn Cadeaus

Welke cadeaus ik dit jaar moet gaan kopen en gaan vragen is mij nog een raadsel. Whaha echter heb ik de cadeaugids van de speelgoedwinkel al op tafel zien liggen. Met de nodige kruisjes hierin en uiteraard voorzien van naam “we zouden ons maar eens vergissen”. Het is mij wel duidelijk dat er heel veel is veranderd in de afgelopen 30 jaar maar sommige dingen veranderen nooit. Heel goede feestdagen en koop je aankopen veilig en bewust.

*in samenwerking met Mastercard

Advertisement

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer