MuziekMuziek

Mooie en hippe veiligheidsschoenen

Werkschoenen B4men

Mooie en hippen veiligheidsschoenen van sneakers tot laarzen. Ze kunnen echt wil hip zijn. Dat de werkschoenen er tegenwoordig anders uitzien dan vroeger mag duidelijk zijn. Vroeger herkende je de degelijke en lompe veiligheidsschoenen¬†direct, dat is tegenwoordig wel anders. “zijn dat echt veiligheidsschoenen?” “zo durf ik zelfs werkschoenen te dragen!”. Dit soort opmerkingen laten zien dat er grote stappen zijn gemaakt op het gebied van de vormgeving. Er zijn zelf trends te ontdekken in de veiligheidsschoenen.

De trends zijn de safety sneakers

De nieuwste trends op gebied van werkschoenen is de safety sneaker, ook wel sneaker werkschoenen genoemd. Een werkschoen die nagenoeg niet te onderscheiden is van gewone sneaker. De sneakers hebben uiteraard wel een stalen neus, deze is tegenwoordig vaak van composiet of aluminium gemaakt. Deze trend zal alleen maar verder toenemen. Een volgende slag die nu gemaakt wordt zijn de functionele safety sneakers. Deze modellen combineren een flitsend uiterlijk met praktische zaken zoals een hakprofiel, een anti slip zool en subtiele stootneus. Zo is er voor iedereen en iedere situatie een hippe en mooie veiligheidsschoen.

Normeringen van veiligheidsschoenen

In de werkschoenen bestaan er verschillende veiligheidsnormeringen. De ene beroepsgroep is de andere niet en daarom heeft iedere beroepsgroep zijn eigen normering. Om het goed en duidelijk te maken zijn er de volgende normering voor werkschoenen: SB, S1, S1P, S2, en S3. Naast deze vier pijlers zijn er nog een aantal selectiecriteria. Denk hierbij aan waterdichte werkschoenen, lichtgewicht, metaalvrij, extra breed, ademend, sportief enzovoort. Hierdoor kan iedereen kiezen uit een enorme vari√ęteit aan werkschoenen.

Werkschoenen S3

De meeste werkschoenen die verkocht worden zijn werkschoenen met de S3 normering. De S3 werkschoenen en S3 veiligheidsschoenen bieden de hoogste mate van veiligheid voor uw voeten. S3 werkschoenen en veiligheidsschoenen hebben de volgende kenmerken:

Veiligheidsnormering Safety Base (SB)

 • Voorzien van een veiligheidsneus die bescherming biedt tegen tenminste 200 joule.
 • Schokdemping in de hak van minimaal 200 joule.
 • Het bovenmateriaal is van Synthetisch materiaal.

Veiligheidsnormering S1

 • SB
 • Gesloten zone aan de hiel die energie absorbeert.
 • Weerstand van de zool tegen koolwaterstoffen.
 • Antistatische eigenschappen.

Veiligheidsnormering S1P

 • S1
 • Antiperforatiezool tegen het binnendringen van scherpe voorwerpen via de zool. 

Veiligheidsnormering S2

 • S1
 • Verhoogde weerstand tegen het binnendringen van vuil en water (vuil- en waterafstotend).

Veiligheidsnormering S3

 • S2
 • Antiperforatiezool tegen het binnendringen van scherpe voorwerpen via de zool.

S3 werkschoenen bieden dus de hoogste mate van veiligheid. Toch zijn er diverse situaties waarin geen S3 werkschoenen nodig zijn. Werk je bijvoorbeeld alleen binnen of in droge omstandigheden? Dan is S1P ook zeer geschikt. Werk je alleen op plekken waar geen scherpe voorwerpen op de vloer liggen? Dan is S1 of S2 ook voldoende. Iedere normering biedt zijn eigen bescherming en heeft dus ook zijn eigen voordelen.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Tried accessing nonexisting field (comments_count) on node type (Media)
Written by Jan Willem Huffmeijer