MuziekMuziek

Let jij altijd op de aanbiedingen?

Ben jij zo iemand die de wekelijkse stapel reclamefoldertjes van A tot Z leest, en precies bijhoudt waar je op dat moment de beste aanbiedingen kunt vinden? Of laat je de aanbiedingen juist links liggen, en koop je gewoon iedere week in je vaste winkels precies de producten die je op dat moment nodig hebt, en kijk je daarbij eigenlijk niet naar de prijs?

Het is bijna niet bij te houden

Fanatieke koopjesjagers zullen het beamen: er zijn tegenwoordig zoveel acties en aanbiedingen, dat het bijna niet meer bij te houden is. Alleen maar even de foldertjes van de plaatselijke supermarkten naast elkaar leggen voor je boodschappen gaat doen is niet meer genoeg. Steeds meer winkels werken met persoonlijke aanbiedingen, die je soms ook nog eens zelf moet activeren. Bovendien zijn er meer winkels dan alleen maar supermarkten waar je goede aanbiedingen kunt vinden op het gebied van levensmiddelen. Ook grote drogisterijen of koopjeswinkels mag je op dat vlak niet vergeten, net als online winkels. 

Wil je echt goedkoop uit zijn, dan moet je eigenlijk van ieder product dat op je boodschappenlijstje staat uit gaan zoeken waar je dat die dag het goedkoopst kan kopen. Een aardige klus, waar de meeste mensen geen zin in hebben. Bovendien kost het veel tijd, en kan het je door van hot naar her te moeten rijden ook nog eens extra brandstof kosten. De meeste mensen kiezen er dan ook voor om het net wat minder fanatiek aan te pakken; zij letten wel een beetje op de aanbiedingen, maar willen er ook weer niet al te veel moeite voor doen.

De grootste besparingen

De grootste besparingen op de dagelijkse boodschappen kun je doen door zeker voor dure producten goed op de aanbiedingen te letten, maar ook de wat goedkopere producten die je in grote hoeveelheden gebruikt op de beste plek te kopen. Zie je jezelf wekelijks koffie kopen, dan weet je dat de kosten op jaarbasis best fors kunnen zijn. Door te zoeken naar een plek waar ze regelmatig een goede koffieaanbieding hebben, in een winkel of online, kun je aardig wat besparen.

Ook op producten als wasmiddel en vaatwastabletten valt veel geld te besparen. Dit zijn dure producten, waar bijvoorbeeld 25 of 50% korting, of een twee voor de prijs van één actie echt veel geld kan besparen. Meestal komen deze in iedere winkel regelmatig voorbij, zeker eens in de maand, waardoor het eigenlijk nooit nodig is om deze voor het volle bedrag te kopen. Kwestie van een klein beetje opletten en toeslaan wanneer het kan, dat bespaart je zomaar vele tientallen euro’s per jaar.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer