MuziekMuziek

Mijn garage heeft stormschade, wat nu?

Storm komt met enige regelmaat voor in ons land. Bij een gemiddelde storm kan er schade aan jouw woning en tuin komen. Dit kan een flinke kostenpost opleveren die je het liefste wilt voorkomen. Een deel van de woning waar schade snel voorkomt is jouw garage. Het is dan belangrijk dat je weet welke stappen je kunt doorlopen, zodat jij niet met flinke kosten achterblijft. Hiervoor heb je wel een verzekering voor het huis nodig. Maar hoe regel je dan alles met jouw verzekering?

Het vaststellen van de stormschade aan jouw garage

Bij de garage kan er veel stormschade voorkomen. Zo kun je bijvoorbeeld een deel van jouw dak verliezen. De beschadigingen aan het dak dienen zo snel mogelijk verholpen te worden, zodat je later geen lekkage krijgt. De lekkage kan doortrekken in de muren, waardoor veel vocht zich op zal hopen en er eventueel schimmelvorming komt. Je kunt daarom het beste zo snel mogelijk actie ondernemen als je de stormschade ontdekt hebt. Dit kun je regelen met de verzekering van het huis. Een professional dient de schade hiervoor eerst vast te stellen en een prijsopgave te maken, waarna je deze inlevert bij de verzekeringsmaatschappij. Jij kunt dan, afhankelijk van de dekking van jouw verzekering, een deel van de schade of alles vergoed krijgen.

De opstalverzekering voor verschillende schades

Je moet daarbij goed opletten dat je een opstalverzekering hebt. Dit is de verzekering die alles wat vastzit aan jouw woning, waaronder een dak, regenpijp of garage dekt. Deze verzekering van het huis kan jou niet alleen helpen tijdens het vaststellen van stormschade, maar ook na het uitbreken van brand, inbraak of waterschade. Bij de opstalverzekering zijn er verschillende voorwaarden waar je aan moet voldoen. De verzekeraar kan jou door alle stappen en voorwaarden loodsen, zodat je zeker weet dat alles goed verloopt. Door dan alle benodigde documenten aan te leveren, kun je erachter komen welk deel van de stormschade aan jouw garage vergoed wordt. 

Een hogere kostenpost voorkomen

Iedere verzekering aan het huis kan jou helpen om een minder grote kostenpost te hebben na een grote storm. Jouw garage kan hierdoor gelijk gemaakt worden door een professional in jouw omgeving. Dit voorkomt niet alleen dat de schade bij een volgende storm groter is, maar ook dat er geen lekkages en andere schadeposten aan jouw woning komen. De garage is immers niet de enige plek aan de woning waar je schades kunt krijgen. Door hier zo snel en zo goed mogelijk mee om te gaan, kun je jouw garage weer helemaal in orde maken. De verzekering helpt jou dan om een deel van de uiteindelijke facturen te betalen, waarna je de rest zelf vergoed.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer