MuziekMuziek

Horl 2 al je messen makkelijk slijpen

Horl 2 al je messen makkelijk slijpen. Voor veel mensen zijn koksmessen of keukenmessen echt een sierraad van de keuken. Waar we al het bestek netjes verbergen in laatjes laten we onze keukenmessen graag zien.

Ze staan te pronken op het aanrecht of ze hangen super stoer aan de muur. Hoe trots we er ook op zijn, is het onderhoud van de messen vaak een onderwerp wat we (sorry voor het woordgrapje) niet zo graag aansnijden.

Op onze foodblog Familie over de Kook geven wij wat meer uitleg over de keukenmessen en het onderhoud. In dit artikel gaan we dieper in op het scherp krijgen en houden van je messen.

Horl 2 voor het slijpen van je keukenmessen

Slijpen en scherp houden. Dit zijn twee dingen die vaak door elkaar gehaald worden. Slijpen is namelijk echt iets heel anders dan scherp houden. Het scherp houden van je messen heet ook wel “aanzetten”.

Dit doe je met een aanzetstaal. Dit is wat je koks ziet doen zodra zij vlees gaan snijden. Slijpen is echter heel iets anders en zeer specialistisch, tot nu toe!

Omdat je met het slijpen van je messen heel veel rekening moet houden met je slijphoek, grofheid van je slijpsteen en met een gelijkmatigheid van slijpen zodat je geen bramen krijgt.

Horl heeft hier echter een ingenieus systeem op bedacht waardoor iedereen thuis zijn messen kan slijpen. Of dit nu normale keukenmessen zijn of hele mooie Japanse Koksmessen met de Horl kan jij deze thuis heel goed slijpen.

Horl 2 in gebruik review door B4men

Ik heb de filmpjes op social media wel eens voorbij zien komen en ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn twijfels had. Toen ik via een bureau de mogelijkheid kreeg om de Horl 2 zelf te mogen testen moest ik dit natuurlijk wel aanpakken.

Wij hebben thuis heel veel messen die wij wel prettig in gebruik vinden maar die niet meer gebruikt worden omdat ze bot zijn geworden. Er is dus genoeg werk aan de winkel voor de Horl om hier zijn kunsten te laten zien.

Is het echt zo makkelijk en goed zoals ze doen beloven. Uiteraard heb ik niet gelijk mijn mooiste messen klaargelegd maar ben ik begonnen op een simpel maar fijn Ikea keukenmes.

Even goed kijken welke hoek je nodig hebt voor het slijpen. De platte magnetische houder voor de messen heeft twee kanten, één met een hoek van 20 graden en één met een hoek van 15 graden. Voor de niet Japanse messen gebruik je een hoek van 20 graden en voor je Japanse messen is een hoek van 15 graden goed.

Ik heb mijn mes op 20 graden geslepen. Voorzichtig het mes tegen de magnetische houder geklikt. Vervolgens heb ik de Horl Diamond Standard schijf langs het mes gerold. Na 30 sec aan iedere kant zie je de slijpsels op het mes zitten.

Wanneer je daarna de Horl 2 omdraait kan je de Ceramic Honing disc gebruiken om het mes fijn te slijpen. Ook dit heb 30 sec aan iedere kant gedaan. Daarna even het mes afvegen en gewassen. Holy moly……het mes is echt super scherp geworden!! Dit ging echt heel makkelijk en simpel.

Dit verteld Horl zelf over de Horl2

De HORL® 2 is de nieuwste technologische benchmark van de HORL® slijperfamilie. Twee slijphoeken en verwisselbare slijpschijven zorgen voor meer flexibiliteit. Een volledig nieuw, spelingsvrij rolgevoel wordt gecreëerd door de persmontage en de ingebouwde kogellagers. De keramische coating aan de hoonzijde garandeert indrukwekkende slijpresultaten.

Dit zijn de varianten van de Horl 2

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer