MuziekMuziek

Een goed verwarmde man cave

man cave verwarmen met een convector radiator met ventilator

Met de koude wintermaanden in aantocht en het vele thuiswerken, is het hebben van een comfortabele werkkamer/man cave hoogstwaarschijnlijk prioriteit nummer één. Met koude voeten zit je liever niet achter jouw bureau en een goed verwarmde ruimte is hierin dan ook een hele belangrijke factor. Maar! We blijven wel echte Hollanders en uiteindelijk willen we voor deze goed verwarmde ruimte natuurlijk niet teveel betalen.

Puur de verwarming een tandje hoger zetten is dan ook niet de oplossing. Wat wel een oplossing kan zijn, is een convector radiator met ventilator. Nu draai jij je hand waarschijnlijk niet om voor een beetje klussen, maar is het mooie aan dit type ventilator dat dit helemaal niet nodig is. Doordat de ventilator middels magneten tussen de platen van de radiator klemt of simpelweg plat bovenop de convector gelegd kan worden, komt er geen moertje of boutje aan te pas en kan je binnen no-time profiteren van de voordelen van de ventilator.

Een convector radiator met ventilator

Maar hoe zorgt zo’n ventilator dan voor een goed verwarmde ruimte, zonder dat het een extra hoge energierekening veroorzaakt? Dit is eigenlijk heel simpel. Doordat de ventilator ervoor zorgt dat het proces van stijgende warme lucht wordt versneld, geeft de verwarming meer warmte af en verspreid de warme lucht zich ook sneller door de ruimte. Daarnaast is het zo dat een convector radiator met ventilator bij een lagere temperatuur (minstens) evenveel warmte afgeeft als wanneer deze ventilator niet wordt geplaatst. Hiermee zeg je dus eigenlijk indirect dat wanneer er een radiator ventilator is geplaatst de temperatuur van de ketel of warmtepomp verlaagd kan worden. En dit betekent kostenbesparing! 

Altijd afgestemd op jouw zorgvuldig bij elkaar gekozen inrichting

Naast alle eerder genoemde praktische punten van een radiatorventilator, wil het oog natuurlijk ook wat. Jouw eigen (werk)ruimte is natuurlijk niet voor niks omgedoopt tot een echte man cave en het is dan ook belangrijk dat alles in de kamer mannelijkheid ademt. Doordat de ventilator niet alleen in het wit, maar ook in het zwart verkrijgbaar is kun je hem hierdoor helemaal aanpassen aan jouw zorgvuldig bij elkaar gekozen inrichting. Zo wordt het (ondanks dat hij mooi wegvalt in de radiator) geen doorn in het oog en kan je er vol van genieten tijdens de koude dagen. Ziet jouw partner je echt alleen nog maar tijdens etenstijd ;-).

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer