MuziekMuziek

Je auto verzekeren hoe pak je dat aan?

Jan Willem met de DS 7

Wanneer je een auto op je naam hebt staan, ben je verplicht hem te verzekeren. Maar je auto verzekeren hoe pak je dat aan? Ga je voor een duurdere all risk of durf jij voor een goedkopere WA te kiezen. Ook zijn er veel verschillende aanbieders met weer heel veel verschillende manieren van werken. Kortom, een autoverzekering is niet zo makkelijk als het lijkt. Ik hoop je iets meer uitleg te geven in dit artikel.

Je auto verzekeren hoe pak je dat aan

Voor het verzekeren van je auto is het heel belangrijk goed te kijken naar de leeftijd van de auto. Koop je een nieuwe auto, dan zal je snel een andere keuze maken dan wanneer je een oudere occasion koopt. De WA verzekering is voor iedereen verplicht. Wanneer je de auto op jouw naam hebt staan, dan moet deze dus minimaal een WA dekking hebben. Daarmee is de schade die jij een ander toebrengt gedekt. Ik persoonlijk ga meestal uit voor het kiezen van de All Risk dekking, dat de auto niet ouder moet zijn dan 5 jaar. Echter wanneer je een auto wilt verzekeren die een hoge dagwaarde heeft, dan is het soms alsnog zinvol om de all risk dekking te kiezen. Kijk goed naar het verschil in premie en het verschil in wat je terug krijgt als er iets gebeurt.

Bij wie laat jij je auto verzekeren?

De keuze voor bij wie jij de verzekering afsluit is heel persoonlijk en echt niet altijd geld gedreven. Mijn ervaring is dat je dit ook wel een beetje van huis uit meekrijgt. De keuze van je ouders krijg je vaak mee als advies in de je opvoeding en dat advies sla je niet zomaar in de wind. Er zijn in Nederland heel veel aanbieders van autoverzekeringen. Zo zijn er hele grote maatschappijen en kleinere maatschappijen. Grote maatschappijen zijn vaak wel concurrerend in prijs maar weer minder persoonlijk. Kleinere maatschappijen zijn soms iets duurder maar veel persoonlijker. Als er dan iets is, dan wordt je beter en sneller geholpen.

Diks autoverzekeringen voor iedereen

Diks verzekeringen is een kleinere aanbieder, waar ik pas kennis mee heb gemaakt. Ik persoonlijk kende hen nog niet en dat geldt voor jou waarschijnlijk ook. Daarom dus ook dit artikel. Zij willen je graag kennis laten maken met de service en voordelen van een kleinere aanbieder. Zo hebben zij voordelen als een opstapservice en een bedenktijd. Ook hebben zij voor iedereen een passende autoverzekering. Autoverzekeringen van Diks zijn zelfs voor iedereen ook als je vaker hebt moeten claimen of ergers ooit wat achterstand heb opgebouwd. Een premieberekening is te maken op de site. Lees alles goed door en kom erachter of zij bij jou passen.

Jaguar F-Pace 300 sport voor aanzicht rijdend op de weg
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer