MuziekMuziek

Hoe krijg je mij als dyslect aan het lezen??

Heb jij nog dvd’s of cd’s in huis?? Ja, ik ook wel maar dan wel op zolder. Nu we tegenwoordig alles On Demand kunnen krijgen via apps en steamingsdiensten is het fysiek in huis hebben van dit soort producten overbodig geworden. Hoe lekker is dat? Geen kast meer vol met cd’s en dvd’s. Ruimte maken voor mooie apparatuur of andere mooie spullen. Toch jammer dat we nog wel een boekenkast nodig hadden. Ik zou ook die graag opruimen en willen lezen wat en wanneer ik dat wil. 

De reden waarom ik niet veel lees.

De E-reader bestond al langer en ook de ebooks zijn al een aantal jaar verkrijgbaar. Toch moet ik eerlijk zeggen dat het lezen op deze manier er bij mij nooit is in gekomen. Ik vind de prijs voor een ebook te hoog ten opzichte van een fysiek boek. Ik heb dan toch meer het gevoel dat ik het dan echt in mijn bezit heb. Misschien een rare reactie maar dat is hoe ik het voel en ik kan mij niet voorstellen dat ik hier de enige in ben. Ook heb ik stiekem weleens geprobeerd om een boek illegaal te downloaden. Dit was ook niet echt een groot succes, verkeerde boeken en virussen waren het gevolg. Dus toch maar naar de boekhandel. Ik ben enorm dyslectisch en lees daarom heel selectief. Een boek wat op het eerste oog heel leuk lijkt, kan een niet doorheen te komen boek worden als het niet op de voor mij juiste manier is geschreven. Toch balen als er dus een boek in de kast komt te staan waar ik een hoop geld voor heb betaald. Er moest dus iets anders komen om mij aan het lezen te krijgen.

Ik ben gaan lezen met het Kobo Plus abonnement van Bol.com

Ik kreeg een aanbod om eens te kijken of beter gezegd te gaan lezen via het Kobo Plus abonnement van Bol.com. Eindelijk een dienst die te vergelijken is met de diensten die ik graag gebruik voor mijn muziek en films. Voor € 9,99 per maand krijg je beschikking over heel veel titels die je dan kan lezen op e-reader, smartphone en tablet. Ideaal voor mij, zo kan ik lezen wat en wanneer ik dat wil. Mocht er onverhoopt een titel tussen zitten wat mij aanspreekt maar toch niet door te komen is, dan is er geen man overboord. Gewoon een andere boek aanklikken en lekker doorlezen. Is het de ultieme uitvinding? Nee, nog niet. Eerlijk is eerlijk het werkt heel goed maar er mogen nog wel wat meer titels beschikbaar worden. Zeker nieuwere en populaire titels zijn vaak nog niet beschikbaar. Oké je kan met een aanbod van bijna 19.000 Nederlandse titels wel even vooruit. Toch is dat wel jammer. Een dienst als dit is ideaal als je het gevoel hebt dat je alles kan lezen wat je wilt. Nu loop ik toch wel regelmatig tegen een boek aan wat niet beschikbaar is. 

Lezen doe ik op de Kobo Aura H2O

Ik ben voor het eerst zelf gaan lezen op een e-reader. Ik ben gaan lezen op de Kobo Aura H2O. Het was heel even wennen maar dit heeft ongeveer een bladzijde of 2 geduurd. Hierna was ik om. Het missen van een fysiek boek wordt vaak genoemd als reden om geen e-reader te gebruiken. Ik heb hier helemaal geen moeite mee. Ik vind het heerlijk en het neemt lekker mee op vakantie. Ik kan overdag of in de avond heerlijk lezen. Ideaal van de Kobo Aura is dat hij waterdicht is….whahaha alsof je buiten in de regen gaat lezen…ik hoor het je denken. Nee ik ga niet in de regen zitten lezen maar wel graag aan het zwembad op vakantie. Die was je even vergeten! Geen angst meer als je hem net even verkeerd neerlegt en hij in een plas komt of tijdens een watergevecht nat wordt. Ideaal voor mij als dyslect is dat ik de grote van de letters kan instellen. Zo lees ik makkelijker en is het wat duidelijker. Ook het verlichte scherm maakt het lezen in de avond makkelijker. Ik moet mij al erg focussen op wat ik lees en dan wil ik geen moeite hebben met het lezen zelf. Kortom een zeer fijne en prettige manier van lezen en ideaal voor dyslectische mensen. 

 

Conclusie Kobo Plus abonnement 

Ondanks dat het aanbod nog wel wat breder mag is het wel ideaal dat je geen boeken meer hoeft te kopen. Het aanbod is alsnog zeer ruim en er is voor iedereen genoeg te lezen. Ik ben als moeilijke lezer erg blij met deze dienst. Ik vraag mij af of het net zo’n groot succes kan worden als Spotify of Netflix maar zeker met de stijgende populariteit van boeken op dit moment zou het zeker wel een groot succes kunnen worden. 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer