MuziekMuziek

Hoe gebruik je baardolie in je baard van 2020

Hoe gebruik je baardolie in je baard van 2020

Hoe gebruik je baardolie in je baard van 2020. Ik krijg als barbier nog steeds heel vaak de vraag hoe je nu een baard moet verzorgen. In dit artikel ga ik iets dieper in op het gebruik van de baardolie. Dit blijft ook in 2020 belangrijk, want ik zie de baard voorlopig nog niet verdwijnen. Wel is de hele lange baard op zijn retour. De baard van 2020 gaat weer een stuk dichter naar de kin. Onder de jonge mannen wordt de snor inmiddels echt een trend. Deze zie ik nog wel verder uitgroeien tot een meer algehele trend. Ook de bakkebaarden komen er weer aan. Moet dan je baard eraf? Nee, wat je gaat zien is dat mannen de snor los gaan dragen van de baard en de bakkebaarden los van de kin. Kortom, ook in de baarden trends zijn duidelijke veranderingen.

Baardolie wanneer gebruik je dat?

Wanneer je een baard laat groeien is het soms lastig om te bepalen wanneer je baardolie moet gaan gebruiken. Er is echter al een grote geruststelling ….je kan geen verkeerd moment kiezen. Wanneer de eerste haartjes doorkomen, kan je huid gaan jeuken en droog worden. Dit is een mooi moment om te gaan smeren. Te laat smeren kan eigenlijk niet. Alleen zal je merken dat je baard hard en erg stug kan worden. Sommige mannen hebben hier geen last van en hoeven dus eigenlijk geen baardolie te gebruiken. Echter kan baardolie wel erg lekker ruiken in je baard en dat is natuurlijk ook een goede reden om baardolie te gebruiken.

Hoe gebruik je baardolie in je baard van 2020

Hoe gebruik je baardolie in je baard

Baardolie hoe moet je het nu eigenlijk gebruiken? Laten we beginnen bij wanneer gebruik je het nu. Baardolie kan in de ochtend maar kan ook in de avond. In de morgen is het een heel goede bescherming tegen alles wat je baard die dag moet doorstaan. Gebruik je de baardolie ’s avonds, dan zal hij verzorgend zijn omdat in de nacht je huid hersteld en de baardolie beter zal opnemen. Je kan wanneer je baard erg droog is ervoor kiezen om zowel in de ochtend als in de avond baardolie te gebruiken. Doe een paar druppels in je hand en verdeel dit goed in de baard. Breng de olie niet alleen oppervlakkig aan maar zorg ervoor dat je de baardolie ook goed op de huid onder de baard aanbrengt. Hoe? Dat leg ik je graag uit in dit filmpje hieronder:

Zo gebruik je baardolie instructie video:

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer