MuziekMuziek

Goede voornemens? Bouw een schuur! Vergeet daarbij niet deze 5 punten…

Voor je begint met het zelf bouwen van een schuur, denk dan goed na over het doel van de schuur. Wat ben je er mee van plan? Wordt de schuur een opslagplek? Wil je er ook een verwarming in en af en toe een dartpijltje gooien? Of is de schuur nu écht nodig omdat jij (of je partner/kids) zoveel spullen aan het verzamelen zijn?

1.    Het doel van de schuur bepaalt uiteindelijk de look van de schuur. Simpele dingen zoals een plat dak of een puntdak: een puntdak is iets prijziger, maar zorgt er wel voor dat je er een opbergzolder van kunt maken. Ook wordt het vaak minder warm in een schuur met een puntdak! Kortom: wat wordt het doel van jouw schuur?

2.    Heb je een vergunning nodig voor het bouwen van de schuur? Een schuur bouwen… het lijkt allemaal redelijk vanzelfsprekend, toch? Toch niet! Er zijn genoeg dingen waar je op moet letten tijdens het bouwen van de schuur, maar ook vóór het bouwen van je nieuwe schuur. Volgens de wetgeving mag er namelijk maximaal 50% van je grondoppervlakte bebouwd worden. Het is essentieel om áltijd te controleren of je een vergunning nodig hebt. Begin niet zomaar met het bouwen van een schuur, het kan je duur komen te staan!

3.    Een goede voorbereiding is het halve werk. Bij elk project geldt dit natuurlijk, maar je wilt er niet halverwege achterkomen dat je allerlei zaken vergeten bent, dát is pas frustrerend… volg een duidelijk stappenplan, dan weet je zeker dat je slaagt.

4.    Lees je nog steeds? Gelukkig maar! Dan hebben we jou niet af kunnen schrikken.

Tip 4: de fundering. In de meeste gevallen hoeft deze niet op een diepe ondergrond te rusten. Een paar met grind gevulde sleuven is vaak meer dan voldoende in gebieden met een goed gedraineerde bodem.

5.     De schuurvloer en de schuurmuren. Niet te vergeten natuurlijk. Bedenk of je een lichte schuur wilt, om er in te werken, of toch liever een donkere schuur waar niet in gewerkt hoeft te worden. Een schuur waarin een deur genoeg is, is vaak ideaal voor een opslag. Wil je wél wat werk verrichten in de schuur? Dan kun je de ramen écht niet vergeten!

En als deze lijst je heeft afgeschrikt, dan laat je de schuur toch gewoon bouwen? Net zo makkelijk! Kun jij lekker achterover leunen en wanneer de schuur is, genieten van alle ruimte!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer