MuziekMuziek

Een stoere eethoek maak je zo! Do It Yourself

Stoere eethoek B4men

Een stoere eethoek maak je zo! Een goede eethoek, het wordt steeds vaker weer een heel belangrijk punt in huis. En gelukkig maar. Dat betekent ook dat er steeds vaker lekker wordt gegeten aan tafel. Wanner je met z’n allen aan de grote tafel zit in je stoere eethoek, geniet je ook meer van de maaltijd en van elkaar. Toch vinden veel mensen het best lastig om een echt stoere en bijzondere eethoek te creëren. Bij ons thuis zijn we ook jaren bezig geweest om echt de uitstraling te krijgen die we heel graag wilde hebben. Hoe wij dat hebben gedaan vertel ik je graag in dit artikel.

Een stoere eethoek begint met een stoere tafel

De tafel is misschien wel het meest belangrijke meubelstuk in je eethoek. De tafel is het meest sfeerbepalend. Voor een stoere eethoek zou ik eigenlijk altijd voor een grote tafel gaan. Neem een tafel die misschien net iets te groot voelt voor je eethoek. Dit geeft een stoere uitstraling en super veel leef en eetruimte. Een grote tafel nodigt uit om aan te gaan leven (je zal namelijk merken dat je aan een grote tafel veel meer doet dan alleen maar eten). Heb je niet heel veel ruimte maar wil je wel een grote tafel? Dan is een ronde tafel een goed optie. Ronde vormen voelen wel minder stoer maar dan is het materiaal van de tafel heel belangrijk voor de uitstraling. Wij hebben gekozen voor een hele grove houten tafel. Wij hebben onze tafel laten maken van zelf uitgekozen oude planken.

Na aankomst vonden wij hem uiteindelijk niet grof en stoer genoeg en zijn we ermee aan de slag gegaan. Wij hebben ons tafelblad een paar weken buiten gelegd. Daarna zijn wij hem gaan behandelen of beter gezegd gaan mishandelen. We hebben er gaten in getrokken met een schroevendraaier, er in geboord, hem in de fik gestoken, geborsteld met een staalborstel en daarna in drie verschillende kleuren gebeitst. Het resultaat is een hele grove en stoere eettafel.

Eetkamerstoelen en of eetkamer banken

De tafel is heel bepalend maar wat je aan de tafel gaat zetten natuurlijk ook. Ga je voor eetkamerstoelen of wordt het misschien wel een eetkamerbank. Welk materiaal gebruik je op je stoelen. Of misschien wel stoelen met verschillende kleuren. Al deze punten zijn ook heel belangrijk voor de uitstraling die je wilt hebben. Stoelen geven wat meer lucht maar een bank is weer super praktisch. Wij hebben daarom thuis gekozen voor een eetkamerbank en stoelen. De bank staat tegen de muur en de stoelen staan in de kamer. De eetkamerbank hebben wij in hout en de eetkamerstoel kunstleder. Dit geeft een stoer maar toch een warme uitstraling. Het kunstleder kan je tegenwoordig in heel veel verschillende kleuren krijgen, waardoor je de stoelen ook helemaal kan afstemmen op de rest van de woonkamer.

Een stoere lamp als eyecatcher

Wil je echt een stoere uitstraling hebben dan is een toffe lamp boven de tafel ook een item waar je heel goed een uitstraling mee kan neerzetten. Durf echt te gaan voor een stoere en grote lamp als je een grove en grote tafel hebt. Een kleinere lamp kan snel een beetje wegvallen als je niet durft te kiezen voor een statement lamp. Wij hebben in onze eethoek een stoere balk aan te plafond gehangen waar we verschillende lampen aan kunnen hangen. Zo kunnen we ook regelmatig afwisselen tussen verschillende lampen en uitstralingen. Zo hangen we in de zomer een andere lamp op dan in de winter. Op deze manier kan je op een hele simpele manier van sfeer wisselen en blijft je eethoek spannend en gaat hij minder snel vervelen.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer