MuziekMuziek

Het geheim achter de perfecte mannengarderobe

Er zijn van die mannen die nooit een bad clothing day lijken te hebben. Ze lijken moeiteloos hun outfit bij elkaar gegraaid te hebben, met die perfecte nonchalante touch. Op borrels, tuinfeesten en schoolpleinen, je ziet ze overal maar jij bent niet één van hen. Ook al probeer je ontzettend je best kuddegedrag te vermijden en wil je vooral je individualistischer eigen gang gaan, bij dit groepje wil je wèl horen! 

Wij ontrafelen het geheim van die jaloersmakend goed geklede medeprimaten, doe er je voordeel mee!

  1. Als je je goed voelt in je kleding, heb je de helft al gewonnen. Voor jou misschien niet voor de hand liggend, maar dat begint al bij goed ondergoed. Ontdek wat jouw favoriete boxershorts zijn en geef jouw ondergoed-look die welverdiende boost!  
  2. Je hebt van die dagen dat je snel de deur uit moet en echt geen tijd hebt om over een passende outfit na te denken. Of je wilt net de deur uit gaan en je kids met aardbeienvingers grijpen je vast voor een laatste kus, grr. Daarom: zorg ervoor dat je áltijd maar dan ook áltijd drie combinaties in je kast hebt hangen die altijd kunnen en veilig zijn. Afhankelijk van je persoonlijkheid en werk, behoren daartoe een paar lievelingsjeans, een zwarte broek, een wit overhemd, een effen (kashmieren) trui, een donkerblauw t-shirt of longsleeve en een effen vest. Denk goed na over je basis garderobe, laat je op deze website inspireren en zorg items die zich makkelijk laten combineren. Vul je basis altijd tijdig aan als iets niet meer helemaal je stijl is of afgedragen begint te worden. Zo heb je elke dag in ieder geval drie outfits die je wèl gedachteloos aan kunt trekken. 
  3. Diezelfde broek of datzelfde hemd kun je regelmatig dragen door je items net even anders te combineren. Geen mens die het opvalt dat jij telkens dezelfde kleding draagt. Ook met accessoires kun je heel makkelijk een compleet andere stijl aan je outfit geven. Denk bijvoorbeeld aan bretels of een gebreide das. Geen expert in deze accessoires? Lees dan ons artikel: 4 tips om je stropdas casual te dragen.
  4. Een open deur, maar het gaat er niet altijd om wat je draagt, maar hoe je het draagt, nog duidelijker gezegd; van een chagrijnig hoofd kan zelfs een top stylist geen brood meer van bakken. Een vale jeans, easy wit t-shirt en afgetrapte gymen; je komt er mee weg als je shiny en happy in je vel zit.

En tenslotte, geloof maar niet dat die altijd perfect geklede man zomaar in het ochtenddonker iets uit zijn kledingkast graait. Deze luchtbel prikken we graag voor je door. Hoe nonchalant en easy going zijn outfit ook is, er zit wel degelijk een gedachte achter. De kans is groot dat hij de avond ervoor zijn outfit heeft klaargelegd en drie keer van gedachten is veranderd. En anders heeft hij ongetwijfeld bovenstaand lijstje aan de binnenkant van zijn kastdeur geplakt!

(geschreven voor b4men.nl)

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer