MuziekMuziek

4 tips om je stropdas casual te dragen.

Je ziet je pa nog in de ochtend zijn stropdas aan de ontbijttafel omknopen. Net voordat hij de deur uitgaat trekt je moeder de knoop nog even recht. Ook al moet jij van je baas aan de stropdas, dat ouderwetse en traditioneel klassieke, dat past helemaal niet bij je. Met deze vier tips wordt het geen moeten meer maar mogen en voor je het weet knoop je ook bij borrels met vrienden, weekendjes weg en avondjes uit een das om je hals!

  • Met een gebreide stropdas downgrade je je outfit in een handomdraai op een casual manier. Met zijn nonchalante structuur en horizontaal afgesneden onderkant voeg je met een gebreide das een hip accent aan je zakelijke look. Houd het serieus met een effen donkergrijs of donkerblauw exemplaar. Op de creatieve werkvloer is een gestreept model of een exemplaar in een opvallende kleur als fuchsia ook op zijn plek.
  • Op koude dagen kun je je doorsnee stropdas vervangen door een wollen exemplaar. Minder stijf dan je dagelijkse kantoordassen, nog steeds professioneel en verzorgd en vooral super hip. Ga voor een een smal model in beige voor een zachte uitstraling. Heb je een belangrijk gesprek voor de boeg? Kies dan juiste donkere tinten als donkerbruin en blauw voor een power look.
  • Voor de meer casual kantoordagen of in je vrije tijd kun je je pantalon vervangen door een chino of jeans. Draag er een kraakhelder wit overhemd op en knoop op een nonchalante manier een zwarte smalle stropdas om je hals. Draag stoere boots of gympen en off you go!
  • Verdiep je in de verschillende knoopwijzen. Met een stropdassenknoop kun je dezelfde das ineens een heel andere uitstraling geven. Voor pit en kracht kies je bijvoorbeeld de charismatische Pratt knoop of dubbele Windsor, voor je casual smalle das kies je de halve Windsor of de Nicky knoop.

Met deze vier tips heb jij geen excuses meer om je neus op te houden voor stropdassen, elk ‘stropdassen-verplicht’ event sta jij te juichen dat je weer mag. In je vrije tijd struin je de stad en internet door op zoek naar leuke modelletjes. Voor je het weet vraagt je partner waarom je zo nodig weer een stropdas om moet tijdens jullie wekelijkse boswandeling!

*Geschreven voor b4men.nl

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer