MuziekMuziek

Game Review: Battlefield 5 (PS4) – Historische topper?

Een tijdje terug las je het op het nieuws; “Battlefield 5 wordt gebruikt in geschiedenis lessen.” Nu is dit geloof ik niet helemaal doorgekomen maar je merkt wel dat het spel de aandacht trekt bij de jeugd. Dit komt omdat er ook een gedeelte van de game zich in Rotterdam afspeelt. De beelden in de game geven goed aan hoe gruwelijk het allemaal vroeger was tijdens de Tweede Wereld Oorlog. Vandaag neem ik jullie mee weer flink terug in de tijd met de nieuwste oorlog shooter!

Battlefield 5 review

War Stories

De game begint al in een aardig lekkere setting. Je wordt een stukje meegenomen in de verhalen van verschillende karakters. Je speelt ze allemaal maximaal één minuutje en gaat dan vervolgens door naar de volgende. Het is heel imersive en speelt dus eigenlijk zelf de “trailer” van het spel. Eenmaal aangekomen in het hoofdmenu heb je de keuze uit Multiplayer en War Stories.

Battlefield 5 review

De verhalen worden verteld in verschillende settings en weersomstandigheden. Het is zeker een mooie toevoeging van de snelle multiplayer gameplay, zeker om zo nu en dan even af te wisellen. Daarentegen had Call of Duty dit jaar namelijk de Singleplayer laten waaien. Niet heel gek, want ik moet zeggen dat een WWII setting toch net even wat mooier kan aanvoelen. En omdat het natuurlijk in onze geschiedenissen lessen is verteld voelt het voor mij wat meer realistischer aan.

Multiplayer

Grand Operations vond ik wel echt de leukste manier van online spelen. Het zat ook al in Battlefield 1, hierbij speel je tot maximaal 4 dagen aan missies. Wat er bijvoorbeeld op dag één gebeurd zie je dus ook terug op dag twee. Hoe meer er gesloopt wordt des te meer er in de volgende dagen zichtbaar zal zijn. Mijn eerste Grand Operation was dus toevallig ook in Rotterdam. Waarbij ik als sniper speelde. Een hele leuke class om te spelen maar eenmaal zichtbaar ben je er snel aan. De game is vrij quick paced en je medics heb je harder nodig then ever. Eigenlijk zonder teamwerk ga je het niet winnen in deze gamemodus…

Battlefield 5 review

Verder heeft Battlefield 5 nog flink wat game modes. De leukste zal ik even kort benoemen want in principe zijn er een hoop game modes meegenomen uit de vorige delen. Airborne is daar dus één van die mij wel heel erg aansprak. Waar je dus uit een parachute springt om vervolgens het gevecht aan te gaan. Daarbij heb je als team ook maar een maximaal hoeveelheid tickets, die tickets verdwijnen elke keer als er iemand dood gaat. Zo zal er uiteindelijk een winnaar ontstaan.

Battlefield 5 review

Graphics

Eigenlijk hoef ik maar hier weinig over te vertellen. Zeker als je ook een PC gamer ben heb je sowieso de trailers gezien met RTX. RTX is een nieuwe vorm van het tonen van de game. Dit gebeurt met Raytracing techniek van NVIDIA in hun nieuwste grafische kaarten. Hierdoor zijn in de ogen van de karakters zelfs de weerspiegelingen te zien. Iets wat heel bijzonder is want dit koste normaal gigantisch veel computerkracht. Op de PlayStation 4 heb je dat natuurlijk niet. Maar toch moet ik zeggen dat het hoe dan ook er echt geweldig uitziet. De gebouwen die mee neerstorten als je erop schiet, de manier als je neergeschoten wordt. Het voelt gewoon echt alsof jij de persoon speelt. Met natuurlijk de schotwonden daarbij gelaten. Maar wat er nu op de PC gebeurt qua grafisch is toch wel iets waar we in de toekomst meer van gaan zullen zien en hopelijk dus ook op de consoles. Ik kan in ieder geval niet wachten!

Battlefield 5 review

Written by
Nick Strijbos

Ik ben Nick, 28 jaar en schrijf voornamelijk over games en gadgets op B4men. Op de platformen van PlayStation, Switch en PC. In mijn vrije tijd game ik niet alleen hoor, maar hou/maak ik ook (van) muziek.

View all articles
Written by Nick Strijbos