Een tuinhuis met mogelijkheden

Recreëren in je eigen achtertuin, veel mensen ontdekken dat opnieuw. Het is daarom niet vreemd om eens naar de functie van je tuinhuis te kijken. Met een veranda eraan heb je een mooie buitenruimte. En in het tuinhuis kun je een prima plek maken waar je je terug kunt trekken van alle drukte. Of je maakt er een kantoor, logeerkamer of hobbyruimte van.

Van schuur naar …

Is je tuinhuis altijd een schuur geweest, dan zijn er een aantal kleine aanpassingen nodig. Bijvoorbeeld de schuurdeur vervangen voor openslaande deuren of de TL verlichting omzetten naar een sfeervollere variant. Gebruik bijvoorbeeld dimbare ledlampen, hiermee heb je zelf in de hand welke sfeer je in de ruimte krijgt. Heb je veel licht nodig, dan zet je de lampen voluit, wil je even in je eentje muziek luisteren, dan volstaat de laagste stand. Heb je ook nog een buitensauna, dan is je relaxruimte compleet!

Slapen in de schuur

Wat echt een pluspunt van een zomerverblijf in de tuin is, is dat je gasten in het tuinhuis kunt laten slapen. Zo houd je binnen je privacy en geef je je gasten toch een welkom gevoel. Hoewel, ze kijken even vreemd op, als je ze in de schuur laat slapen, maar als je er iets mooist van maakt, dan vinden ze het al snel goed. Na de barbecue en de goede gesprekken op een zomerse avond, kun je het verblijf van je gasten verlengen door ze een slaapplek aan te bieden. Voor je het weet, komen ze elk weekend!

Of werken!

Heb je ruimte te kort in je woning om thuis te werken? Dan kun je ook overwegen om van je tuinhuis een kantoor te maken. Niet direct een plek om je te ontspannen, maar wel een prima plek om uit je huiselijke sfeer te werken. Of je zet er een gamecomputer neer, zodat je ’s avonds een uurtje ongestoord kunt gamen. Hou je van schilderen, dan kun je ook overwegen een atelier in je tuinhuis te maken. Of ga onvervalst klussen in je eigen klushok: je gereedschap overzichtelijk aan de muur en een werkbank waaraan je je hart op kunt halen. 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer