MuziekMuziek

Een mobiel abonnement met of zonder mobiele telefoon

Jan Willem met de LG G8XthinQ Dual Screen voor de review in het Prinses Maxima Centrum in Utrecht

Een mobiel abonnement met of zonder mobiele telefoon. Dit is tegenwoordig best een relevante vraag bij het afsluiten van een nieuw abonnement. Ik ben vroeger nog begonnen met een prepaid abonnement met beltegoed. Toen moest je nog van die beltegoed kaarten kopen en die kon je dan opwaarderen. Ken jij het nog? Of ben ik nu echt heel oud aan het worden 😉 Na die tijd kwam de tijd van het “gewone” mobiele abonnement. Uiteraard met mobiele telefoon, want die kreeg je er “gratis” bij. Tegenwoordig kies ik toch weer sneller voor een mobiel abonnement zonder telefoon. Waarom? Dat leg ik je uit.

Een mobiel abonnement met of zonder mobiele telefoon

Waarom is in de loop der tijd mijn mobiele telefoon abonnement dan zo veranderd? Dat heeft eigenlijk maar één reden. De telefoons zijn gewoon veel beter geworden. Ook zijn de laatste jaren de verschillen tussen je oude mobieltje en het nieuwe model echt niet heel groot meer. Daardoor is het soms handig en een stuk goedkoper om te kiezen voor een abonnement zonder mobiele telefoon. Toch moet ik eerlijk toegeven dat deze keus niet altijd makkelijk is hoor. Het voelt als “tech liefhebber” ook wel raar om niet het nieuwste model mobiele telefoon uit te kiezen maar te gaan voor de saaie keus om je mobiel te houden. Ik heb het idee (maar dit baseer ik alleen op mijn eigen gevoel) dat de mobiele telefoons in de afgelopen jaren ook echt beter geworden zijn, waardoor zij langer meegaan. Dit maakt de keus alleen maar moeilijker. Ging je mobiel maar kapot, dan was de keuze een stuk makkelijker.

Een mobiel om mee te werken

Marie Louise en ik zijn ook weer druk bezig met het rond kijken naar een mobiel telefoon abonnement. Die van ons beiden loopt af en de vraag of we dus gaan voor “met of zonder mobiel” speelt hier thuis dus ook. Marie Louise en ik werken heel veel aan onze blogs en maken hiervoor heel veel foto’s. Voor B4men werk ik veel buiten de deur en dan maak ik heel veel foto’s en gebruik ik veel apps. Ik heb zelf een iPhone 7s plus. Deze is echt wel aan vervanging toe, omdat deze echt out of date raakt. Voor de Familie over de Kook (onze foodblog) maakt Marie Louise de meeste foto’s en doet dat met de iPhone 8 plus. Deze is echt veel beter in het maken van foto’s van eten.

Voordelen en nadelen van een mobiel abonnement met of zonder telefoon

Oké, leuk verhaal hoor ik je denken maar wat zijn nu eigenlijk de voor en nadelen van een abonnement met of zonder mobiel. Welke keus je ook maakt, laat ik beginnen bij het begin. Je kan geen foute keuze maken. Je kiest namelijk voor een abonnement wat bij je past. Soms komt het beter uit om te kiezen voor een abonnement met en soms is het beter te kiezen voor een abonnement zonder telefoon.

Voordelen van een abonnement met telefoon

  • Het grootste voordeel is uiteraard dat je er een mobiel bij “krijgt” (koopt) deze zit qua prijs namelijk verwerkt in het abonnement.
  • Een gespreide betaling van je telefoon. Je voelt het dus financieel minder hard in je portemonnee.
  • Door deze gespreide betaling kan je makkelijker het nieuwste en beste toestel voor jouwzelf uitkiezen.

Nadelen van een abonnement met telefoon

  • Het grootste nadeel van een abonnement met telefoon is dat je makkelijk vergeet dat je de telefoon wel degelijk moet betalen en deze niet gratis is!
  • Doordat de prijs van de telefoon verwerkt wordt in je abonnement, is het bedrag dat je maandelijks moet betalen hoger.
  • Het abonnement met telefoon wordt gezien als een lening. Dat betekent dat wanneer je een lening bij een bank of een hypotheek wilt afsluiten, deze maandelijkse kosten van je abonnement wordt meegerekend. Waardoor je minder kan lenen.

Maar waar gaan wij nu voor?

Nu is de vraag: gaan we voor een abonnement met een mobiel erin of kiezen wij voor een los abonnement en kopen wij de mobiele telefoons zelf. Eerlijk gezegd zijn we hier nog niet helemaal over uit. Doordat wij de telefoons zakelijk gebruiken moeten wij dit even overleggen met onze boekhouder wat wij het beste kunnen doen. Dit is tevens gelijk een goede tip wanneer jij ook de telefoon zakelijk gebruikt. Het kan namelijk zakelijk best wat geld schelen wanneer je de telefoon als investering kan inboeken. Tja en voor welk toestel gaan wij dan? We zijn er nog niet uit voor welke mobiele telefoon we moeten gaan. De appeltjes 😉 kennen we goed maar is dit de beste keuze voor wat wij moeten doen. Heb jij misschien een goed idee voor ons? Laat het ons dan vooral weten.

Verschil tussen een Samsung en een Apple refurbished telefoon
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer