MuziekMuziek

Een douchedeur op maat, is het handig om die zelf samen te stellen of niet?

Wanneer je op zoek bent naar een douchedeur op maat, kom je op internet talloze berichten en aanbieders tegen die vanaf een klein prijsje (of een gigantisch bedrag) douchedeuren op maat maken. Maar waar dien je nu op te letten bij het bestellen van een douchedeur op maat? En welke douchedeur kies je? Begin bij de voorbereiding, dit is al meer dan de helft van het werk. Met een goede voorbereiding ben je zeker van een douchedeur op maat waar je nog jarenlang plezier van zult hebben!

Een douchedeur op maat – waar moet ik op letten?

Of je nu een sanitair verbouwing aan het afronden bent of gewoon de douchedeur wilt vervangen, het is goed om te weten welke stijlen douchedeuren er zijn zoals scharnierende en draaibare, gebogen en schuivende douchedeuren (die ideaal zijn voor smalle badkamers waar een uitzwenkbare deur niet past).

En hoe zit het met privacy? Glazen douchedeuren worden geleverd met verschillende glaskeuzes, zodat je voor privacy kunt kiezen. Heldere glazen deuren bieden het meeste zicht in uw douche, terwijl matglasopties een ondoorzichtige afwerking hebben om het douche-interieur te verbergen. Natuurlijk zijn er ook tussenoplossingen.

Het uitzoeken van de douchedeur heeft veel te maken met de stijl van de badkamer, maar andere factoren zoals de grootte en de indeling van de douche zijn nog belangrijker. Op basis van de afmetingen kies je jouw douchedeur.

Glazen douchedeuren op maat

Door gebruik te maken van een glazen douchedeur lijkt de badkamer een stuk groter. Daarnaast laat het natuurlijk meer licht door en sluiten ze een ruimte af zonder een opgesloten gevoel te geven.

Met de volgende vragen kom je een heel eind! Een van de moeilijkere aspecten van dit proces is echter om uit te vinden hoeveel douches en douchedeuren precies kosten, evenals de installatie van de douchedeur. Stel jezelf de volgende vragen:

·         Wil ik meer licht in mijn douche?

·         Wil ik zien en gezien worden?

·         Kan ik niet gewoon een douchegordijn kopen?

En voor je het weet sta jij heerlijk te douchen met uitzicht op de perfecte douchedeur ?

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer