Een alternatief voor de standaard radiator

ombouw en design radiator

Niet iedereen heeft vloerverwarming in de woning. Eén groot voordeel is dat er geen radiatoren nodig zijn. Vloerverwarming is onzichtbaar in de vloer verwerkt. Wordt jouw huis verwarmd door radiatoren dan zijn er wel wat alternatieven om deze te verfraaien.

Radiatoren en leidingen

Niet iedereen vindt de paneelradiatoren een pronkstuk in de kamer. Het is een noodzakelijk iets. Paneelradiatoren zijn er in twee varianten met een glad of geribbeld front. De dikte en lengte kan verschillen in verband met de capaciteit. De radiatoren kennen natuurlijk een toevoer van warm water. Met name in oudere woningen zijn de leidingen zichtbaar op de muur bevestigd.

Een kast voor de radiator

Een radiator kan verfraaid worden met een ombouw. Een radiatoromkasting bestaat uit panelen. Ze zijn verkrijgbaar in vele decors en zijn van MDF, aluminium of zelfs glas. De zij- en bovenkant wordt afgedekt met een vensterbank afwerking. Er is wel een minimaal warmteverlies wat dus zorgt voor een hoger verbruik.

Schilderen van radiatoren

Een goedkoper alternatief is het schilderen van de radiator in een andere kleur die beter past bij het interieur. Ga jezelf aan de slag zorg dan dat je een goede radiatorverf aanschaft. Verf uitsluitend op een koude onverwarmde radiator. Goed schuren en eventueel eerst een primer aanbrengen en vervolgens aflakken.

schilderen ombouw radiator

Designradiator als blikvanger

De ene radiator is de andere niet. Een radiator kan ook een design object worden door een andere vorm te kiezen. Verticale radiatoren geven een heel ander effect in een ruimte. Designradiatoren worden vaak geassocieerd met de handdoekradiator die gebruikt wordt in de badkamer. Er is echter voor elke ruimte een passende designradiator. Kies je voor kwaliteit dan is een Plieger, Veraline of Vasco design radiator een goede keuze.

Verticaal en horizontaal design

Designradiatoren zijn er in veel soorten en maten. De meest gebruikte radiatoren zijn de verticale en de horizontale designradiator. De verticale designradiator wordt meestal naast een raampartij geplaatst zoals een schuifpui of openslaande deuren. De horizontale designradiator wordt onder een raam geplaatst.

Bij schuifdeuren wordt nog steeds gebruik gemaakt van convectorputten. Het is in feite een verzonken radiator die met een vloerrooster wordt afgeschermd.

ombouw radiator
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer