Dit is het kledinggeheim van een stijlvolle man

Smaken verschillen en dat is maar goed ook. Wat bij jouw mannelijke collega prachtig staat, hoeft bij de ander helemaal niet mooi te zijn. Wat jij klassiek vindt, kan een ander zich nog under- of overdressed in voelen. Kleding voor mannen worden steeds trendgevoeliger en een stijlvolle man draagt een outfit waar hij zich prettig in voelt, want uiteindelijk is zelfverzekerdheid de beste outfit die je kan dragen, toch?

1. Kwaliteit gaat boven kwantiteit

Als het om kleding gaat wel. Fast fashion kledingitems zijn betaalbaar, maar zien er na een tijdje niet meer zo mooi uit. Flutkwaliteit, dat wil je niet. Je doet er daarom verstandig aan om qua basics in ieder geval altijd te zorgen dat deze van goede kwaliteit zijn, bijvoorbeeld van Twinlife. Je bent weliswaar iets meer geld kwijt, maar onderaan de streep levert het je echt veel langer draagplezier op. En dat is ook veel waard!

Kwalitatieve kleding herken je niet alleen aan de stof, maar ook de stiksels en naden zijn een goede indicatie of het kledingstuk met zorg is gemaakt. Het zit ‘m in de details, dus check ook de knopen en ritsen. Plastic ritsen kun je beter vermijden. En wist je trouwens dat goede kwaliteit stoffen hun vorm behouden? 

2. Accessoires maken ook de man

Wie denkt dat alleen vrouwen zonder accessoires de deur uit gaan, heeft het mis. Als je al een basic outfit draagt, dan kun je het geheel afmaken met een mooi sieraad. Wat dacht je van een stoer leren herenhorloge? Zo kun je direct stijlvol de deur uit! Misschien kies jij liever voor een robuust sporthorloge, dat niet alleen stijlvol maar ook nog hartstikke praktisch is. Daarbij kan een sterk horloge ook nog tegen een stootje. Natuurlijk moet het klokje wel comfortabel om je pols passen en bij je algemene uitstraling passen. De horlogemaat voor een man is meestal tussen de 38mm en 46mm groot. Succes!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer