MuziekMuziek

CP Company, militair sportief, maar duidelijk lifestyle

Mannen die eenmaal CP Company kleding hebben geshopt, hebben de smaak vaak al te pakken. Dat is al zo sinds de oprichting in de jaren ’70 en dat zien we de komende decennia nog niet zo gauw veranderen. Is het de geest van wijlen oprichter Massimo Osti die in het kledingmerk rondwaart? Zeker weten! Hij is degene die gestart is met de militaire look. Hij heeft de typische kleding van boeren en arbeiders omgebouwd tot draagbare kledij voor de gehele bevolking. Typische elementen uit pilotenkleding werden overgenomen in dagelijkse, sportieve kleding. En daarvan draag jij nu als modebewuste man de gevolgen van. We maakten het onszelf gemakkelijk en gingen op ontdekking bij Hans Voortman, dé winkel voor mannenmode en specifiek CP Company! We keken eerst onze ogen uit in de webshop, maar zijn daarna toch stiekem ook gaan neuzen in de winkel in Rijssen. Het resultaat? Een ontdekking en een verrassing. Het is een waar plezier om hier een paar uur voor uit te trekken!

CP Company, ongezien uniek

Wat dit merk zo uniek maakt is dat klassieke herenmode een non-conformistische en toch subtiele interpretatie kregen. Ja, CP Company heeft ook de klassieke polo’s en sweaters, maar ze zijn zo eigentijds dat je gewoon vergeet dat je een klassieker draagt. Aan de andere kant worden zeer sportieve en militaire modellen uitgevoerd in chique Italiaanse stoffen. Dit merk is een harmonische samensmelting van klassiek en sportief.

Goggles en lenzen… wie bedenkt het toch?

Massimo Osti heeft in zijn beginperiode kleding ontworpen voor autopiloten. Piloten hebben mutsen en een brillen nodig, en ze moeten die onder hun helmen kunnen dragen. Ze moeten ook zonder problemen hun polshorloge kunnen lezen. CP Company is hierin de ultieme mix. Muts en bril worden samengesmolten tot de typische caps en mutsen met goggles. De goggles hebben ondertussen rondere vormen gekregen en zijn nu ook voorzien met een zonwerende coating. Met andere woorden, je trekt je muts of cap over je hoofd en je hebt meteen een zonnebril: handig om te gaan skiën bijvoorbeeld. Om het piloten mogelijk te maken om hun polshorloge te lezen zonder de mouw te omhoog te doen, bouwde hij een lens in de mouw in. Deze lens is ook gebleven in de huidige CP Company kleding. Ze staat nu echter hoger op de mouw en functioneert als extra stoere touch.

Garment-dyed, uitgevonden door CP Company

Kledingstukken van dit merk krijgen een uniek verfproces: garment-dyed. Het kledingstuk wordt eerst volledig in elkaar gezet en dan pas geverfd. Daardoor krijgt het een uniforme kleur over alle onderdelen. Het vermijdt dat je kleurverschillen hebt tussen bijvoorbeeld body en mouwen. Van welke kant je het kledingstuk ook bekijkt, het blijft zijn oorspronkelijke tint perfect uitstralen.

Eindeloos met andere merken te matchen

Het is voor een merk natuurlijk belangrijk dat alle kledingstukken binnen de merklijn op elkaar kunnen afgestemd worden. Maar is het geen grotere reclamestunt om je kleding ook te laten matchen met andere merken? Zeker weten! En dat heeft CP Company dan ook heel goed begrepen, dit merk past ook uitermate goed bij kledingstukken van andere merken. Of je nu bij Hans Voortman één stuk van CP Company koopt of je shopt je hele garderobe bij elkaar in een keer, je blijft er altijd stijlvol bijlopen. Wij waarschuwen je alvast voor overdadig koopgedrag (alsof dit een zonde zou zijn…), voor de neiging om met meer kleding buiten te gaan dan je had gedacht of gewoon voor het CP Company-virus dat je hier kan oplopen! Van één ding zijn we alvast zeker: je beleeft niet alleen een paar uur koopplezier, je zult van deze kleding nog een heel lange tijd kunnen genieten!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer