MuziekMuziek

De voordelen van een leaseauto

Auto leasen

Je bent eruit: je wil een nieuwe auto. Maar kies je voor kopen of leasen? Private lease wordt steeds populairder en is een makkelijke manier om in een gloednieuwe auto te rijden voor een vast laag bedrag per maand – ook zonder spaargeld op de bank. We zetten alle voordelen van leasen voor je op een rij. (Spoiler: het zijn er een hoop.)

Waarom leasen en niet kopen?

In deze tijden van crisis kiezen steeds meer Nederlanders voor zekerheid en gemak. Een auto leasen is dan ook in opkomst. Het is vaak goedkoper dan er eentje kopen, vooral als je een actiemodel leaset. Maar dat is niet het enige voordeel.

Je betaalt een vast maandbedrag. Geen dikke spaarrekening? Geen probleem. Omdat je leaset, hoef je niet in één keer een groot bedrag op te hoesten voor je auto.

Geen financiële verrassingen. In het maandbedrag zijn de kosten voor verzekeringen, belastingen, onderhoud, pechhulp en reparaties inbegrepen. Je kan dus niet verrast worden door deze kosten. Alleen de brandstofkosten zijn voor je rekening. En als je schade oploopt, betaal je een eigen bijdrage.

Je beschikt altijd over een auto en pechhulp. De auto is eigendom van deleasemaatschappij en daarom is deze verantwoordelijk voor controles en reparaties. Je bent altijd gegarandeerd van (vervangend) vervoer, ook bij pech.

Eerlijke verzekeringspremie. De verzekeringspremie is inclusief en gelijk voor alle gebruikers. Als je weinig schadevrije jaren hebt, hoef je dus geen hogere verzekeringspremie te betalen.

Een leaseauto is milieuvriendelijker. Je rijdt meestal schoner, stiller en zuiniger dan met een eigen ouder model.

Een leaseauto is veiliger. Waar particulieren nogal eens beknibbelen op onderhoud en reparaties, doen leasemaatschappijen dat niet. Daardoor rijd je veiliger. Daarnaast zijn leaseauto’s vaak voorzien van moderne veiligheidshulpmiddelen.

Tussentijds wisselen van auto of kilometers aanpassen. Onder bepaalde voorwaarden mag je binnen hetzelfde contract wisselen van leaseauto en de kilometerbundel aanpassen.

Contracten zijn veelal flexibel. Bij onverwachte situaties mag je onder bepaalde voorwaarden je contract zelfs opzeggen binnen de looptijd. Je zit er dan dus niet aan vast.

Je mag je auto uitlenen. Geen probleem als er af en toe iemand anders in je leaseauto rijdt.

Occasion leasen

Lease je een tweedehands auto? Dan ben je vaak nóg goedkoper en duurzamer uit. Met een gebruikte leaseauto (1-3 jaar oud) bespaar je al een paar tientjes per maand. Het leasecontract is vaak korter en daarmee flexibeler. En omdat bepaalde tweedehands auto’s soms nog onder de oude, lagere bijtellingspercentages vallen, kun je van een lagere bijtelling profiteren.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer