MuziekMuziek

De redenen om te kiezen voor een industriële kast in de woning

Industriële kasten woonkamer

Kiezen voor echte materialen

Een industrieel interieur is velen gewild. Is het een hang naar het verleden of is het een behoefte aan eenvoud en eerlijke materialen die lang mee gaan? Een industrieel interieur is in ieder geval niet beperkt tot mensen die wonen in een loft of oud fabrieksgebouw.

Wonen in een fabriek

Nu is het wonen in omgebouwde fabrieken wel populair. In Eindhoven, Oisterwijk en Ede zijn monumentale fabrieken omgebouwd tot exclusieve wooneenheden. Het is een vorm van urbanisatie waarbij gekozen wordt voor een stedelijke omgeving met een individuele invulling van ruimte. Die ruimte wordt gekenmerkt door functionaliteit; hoge ruimten en één ruimte in plaats van afzonderlijke kamers voor keuken, living en slaapvertrekken. Leidingen voor verwarmen, ventilatie en elektriciteit zijn meer of minder zichtbaar.

Eenvoud in meubels

Interieur past zich aan de eenvoud. Industriële kasten zijn niet alleen robuust en vooral functioneel, maar kenmerken zich vooral door het materiaal. Staal gecombineerd met hout is een veelvoorkomend item. De echte industriële kasten zijn de open stellingkasten met stalen frame en houten leggers. In meer huiselijke sfeer zijn er de één- of tweedeurs kasten veelal van eikenhout, de apothekers- en ladenblokkasten en de vitrinekasten. Originele trolleys of industriële banken worden als side table gebruikt.

Totale inrichting

Veel meubels die vallen onder de noemer industrieel zijn ook terug te vinden in landelijke interieurs. Ook deze meubels zijn robuust en in vorm eenvoudig en strak. Meubels werden gemaakt voor enkele generaties en zijn om die reden al erg duurzaam. De materialen zijn dan ook hout, staal en in mindere mate beton en natuursteen. Het interieur strekt zich ook uit naar de vloer, raambekleding, keuken en badkamer.

De gietvloer is de meest geschikte industriële vloer en voor de ramen brede aluminium of houten jaloezieën met ladderband uitvoering. De keuken en badkamer zijn minimalistisch, maar krijgen door de degelijke materiaalkeuze een ongekende luxe

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer