MuziekMuziek

De beleving van een sigaar met e-sigaretten

Vape sigaret

E-sigaretten zijn inmiddels alweer vele jaren een normale verschijning in ons land. Waar in de jaren ‘60 van de vorige eeuw er een soortgelijk idee bedacht werd, zou het concept pas in deze eeuw voeten aan de grond krijgen. Zou het zogenaamde ‘dampen’ ooit de feel van een luxe sigaar kunnen evenaren? 

E-sigaretten hebben ondanks de NIX18-afspraak een nogal kinderlijk karakter. Zo rook je geen tabak zoals bij een sigaar, maar wordt bij de e-sigaret een vloeistof verhit die tot damp leidt. Deze damp wordt vervolgens geïnhaleerd door de gebruiker. Alhoewel er nog steeds schadelijke stoffen vrijkomen bij het dampen, is deze concentratie kleiner dan bij een sigaar of sigaret. Als je het rookwarenassortiment vergelijkt met fastfood, zijn de sigaar en sigaret vette burgers. De e-sigaret is dezelfde burger, alleen nu met een blaadje sla erbovenop in plaats van een een dikke klodder BBQ-saus. 

Wat verder meespeelt met het kinderlijke karakter is dat de e-sigaret in diverse smaken verkrijgbaar is. Van aardbei en banaan tot yoghurt en taart; er is van alles mogelijk. Laat dat nu ook precies de smaken zijn die je in veel producten gericht op kinderen tegenkomt. Veel mensen maken die connectie, en besluiten dat het dampen niets voor hen is. Dat is een gemiste kans. Er hangt niets voor niets een NIX18-afspraak aan vast: dampen is juist gericht op volwassenen. En wat als ik je zou vertellen dat de beleving van een e-sigaret aardig dicht bij die van een echte sigaar kan komen? 

Dat smaakt naar meer

Alhoewel de e-sigaretten vaak bekend staan om hun zoete fruitsmaakjes, is er veel meer mogelijk. Wat dacht je van koffie, whiskey – en jawel – sigaren? Ook sigaarliefhebbers kunnen dus hun ei kwijt met e-sigaretten. In de toekomst zullen deze tabaksmaken zelfs de enige e-sigaretsmaken zijn die nog verkocht mogen worden. Door de aroma smaakconcentraten in de e-liquid wordt de smaak van sigaren meegegeven. Hier is ook veel variatie in te vinden. Ben je bijvoorbeeld meer een liefhebber van Cubaanse sigaren? Ook deze smaak is vertegenwoordigd in de e-liquids. Zeker als je overweegt te stoppen met roken, kunnen de e-sigaretten met de vertrouwde tabaksmaak een mooi startpunt zijn. 

Hoe begin je met dampen?

Klinkt dit wel aantrekkelijk en denk je erover na om je eerste e-sigaret te proberen? Dan zijn er een aantal dingen die je moet weten. Het leren dampen van een e-sigaret is namelijk heel anders dan een sigaar leren roken. Zo rook je de e-sigaret door te zuigen op het mondstuk. Daarnaast is de e-sigaret geen wegwerpproduct. Enkele onderdelen hoeven maar één keer aangeschaft te worden – zoals de batterij en clearomizer – maar zijn erwel diverse onderdelen die regelmatig vervangen moeten worden, zoals de e-liquid en de coils. De e-liquid is een vloeistof die zorgt voor de smaak van de e-sigaret. Deze wordt verdampt met behulp van de coils: gloeispiraaltjes met katoen. Coils Justfog zijn door hun hoogwaardige kwaliteit een aanrader als je huidige coils aan vervanging toe zijn. Heb je alles voorbereid? Dan is het tijd voor je eerste keer dampen! 

Neem de tijd om te wennen aan de e-sigaret, en probeer er zoveel mogelijk van te genieten. Zo haal je het meeste uit deze moderne manier van roken. 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer