MuziekMuziek

De Alpenglow is de toekomst van Alpine

Alpenglow Alpine

De Alpenglow staat voor een nieuwe start voor Alpine. Het is het begin van een nieuw tijdperk, dat draait om duurzame ontwikkelingen in de autosport. Dit is hoe de autosport van morgen eruit moet zien: net zo sensationeel als het altijd al was – maar dan nog schoner. Het design heeft dezelfde competitiviteit als waar het merk al sinds 1955 mee inspireert. Als de Alpenglow langsrijdt straalt hij een kracht uit. Het effect is ontzagwekkend en bijna op het artistieke af.

” Dat is het grotere doel van Alpine: duurzame sportiviteit dankzij onder meer waterstof, zowel voor straat- als raceauto’s en dat met een design waarbij de bestuurder één wordt met de cockpit. De toekomst begint hier! ”

Een schonere toekomst met natuurlijke elementen

De alchemie tussen Alpine en de inzet voor een schonere toekomst is onmiskenbaar. De Alpenglow staat voor een toekomst waarin zowel raceauto’s als nieuwe straatmodellen alleen nog schone emissie hebben. ‘Groene waterstof’ is een van de oplossingen die het merk inzet voor duurzame mobiliteit.

Een waterstofaandrijflijn stoot vrijwel niets anders uit dan stoom. Water staat centraal bij het design van de Alpenglow. Het benadrukt de puurheid en zijn kracht.

Natuurlijke elementen komen overal terug

De kleuren en materialen verwijzen naar toekomstige modellen van Alpine: emotie en technologie zorgen samen voor een unieke en oprechte beleving voor de bestuurder. Natuurlijke elementen als vuur, water, ijs, wind en stoom vormen de inspiratie voor de indrukwekkende vormen. Vloeiende en gestroomlijnde carrosserie en het algehele gevoel van puurheid. Het concept is ontworpen als een dynamische en elegante auto, die op de weg net zo comfortabel is als op het circuit.

Alpine en autosport

De autosport is onlosmakelijk verbonden met de historie van Alpine en stond dan ook centraal bij de ontwikkeling van de Alpenglow. De carrosserie is geïnspireerd op een wingsuit en legt zo een link met een van de meest extreme bergsporten. Twee driehoeken maken samen één vorm die uitzonderlijke sensaties oproept.

Een avantgardistische naam die de morgen aankondigt

Alpenglow is een perfecte naam. De roodachtige gloed die vlak voor zonsopkomst over de bergen strijkt staat symbool voor deze conceptcar. Het is een overweldigend moment. Het ochtendgloren van revolutionaire technologieën en vormen. Het merk licht een tipje van de sluier op voor de volgende fase. Een eerste glimp van de Alpine-modellen van de toekomst.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer