Column Pascal Meulenbelt: Verkiezingsbaby’s, hebben we een babyboom over 9 maanden?

Verkiezingsbaby’s

Vandaag is de dag waar de burger zijn recht voor een paar minuten even terug heeft. Het is verkiezingsdag! Bij een verkiezingsdag zullen er altijd winnaars en verliezers uit ‘de bus’ komen. Bij deze feliciteer ik de winnaars en wens ik de verliezers sterkte toe.

Maar rondom de verkiezingen is mijn nieuwsgierigheid ook naar iets anders uit gegaan. Je kunt op dit moment geen krant open slaan, geen tv aan zetten en geen social media openen zonder dood gegooid te worden met de verkiezingen. Hoogstwaarschijnlijk zijn ‘we’ op een gegeven moment moe van al dat geneuzel en geschreeuw. Maar wat moet je doen? Alles wat je aanzet of opent is verkiezingen? Niet alles… Daarom ben ik heel nieuwsgierig naar de geboortecijfers in de verkiezingsjaren.

Rondom de verkiezingen rest je bijna niets anders dan kijken naar mannen in pakken met een stoffig imago. Op een gegeven moment kan ik mij voorstellen dat je daar wel klaar mee bent. Dat je wat meer opzoek gaat naar ‘opwinding’. Eigenlijk, zijn de verkiezingen een uitgebreide stroomstoring. Je kunt even niets anders, je moet elkaar opzoeken voor warmte en gezelschap. Het gevold? Een babyboom. 9 maanden later zullen er kleine Roemertjes, Buma’s en Pechtholdjes ter wereld komen. Oke, ik weet dat het niet geheel romantisch klinkt om tegen je partner te zeggen: ‘Schat, zullen we een Roemertje op de wereld gaan zetten?’ Maar wat moet je anders doen op dit moment? Een rollenspel? ‘Schat, speel jij Marianne Thieme dan speel ik Jesse Klaver’. Kan natuurlijk ook heel leuk zijn, alleen weet ik niet of de man daar zo blij mee zal zijn. Thieme en vlees is niet de beste combinatie…

De verkiezingen, ze bieden je de uitgelezen kans om eens flink van bil te gaan en de stemstress en de wereldpaniek even te vergeten. Uiteindelijk is er maar 1 manier om crisissen te overleven, samenlevingen te verbinden en de toekomst zeker te stellen en dat is: LIEFDE.

Maak liefde in deze periode. Maak toekomst in deze periode. Maak vertrouwen in deze periode. Maak elkaar tevreden in deze periode.

Of zullen juist de scheidingscijfers een piek kennen deze periode?

Columnist: Pascal Meulenbelt
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer