MuziekMuziek

BowTex Kevlar legging – een beschermende lange onderbroek

Ik had al een tijdje dit product op het oog en nu mocht ik van Bowtex zelf het ervaren of het nu echt wel zo super is als ze beweren. Ik heb het hier over de Bowtex Kevlar Legging. Een soort lange onderbroek, die je onder je eigen jeans of andere broeken draagt maar wel met de veiligheid van een normale motorbroek! Ik als motorrijder wil namelijk niet altijd die standaard textielbroek uittrekken om vervolgens daar mijn jeans nog onder aan te hebben. Op een warme dag zweet je als een gek en het zit nu niet bepaald comfortabel. Maar als ik ergens in de stad of langs het strand loop, wil ik ook niet die textielbroek aan want het lucht ook niet bepaald goed door. Ik ben daarom super benieuwd of dit een goede uitkomst is waarbij niet je veiligheid afneemt.

Bowtex kevlar legging onder een skinnyjean

Waarom Kevlar Legging en niet een gewone jeans

Het voordeel van de Bowtex Kevlar Leggings zit hem in een uniforme pasvorm die tevens ook goed mee gaat met de contouren van je lichaam zal ik maar zeggen haha. Waardoor je dus gewoon je normale broek eroverheen kan dragen en altijd dus een goede veilige broek aan hebt! Het wil namelijk nog wel eens zijn dat je een broek een maat kleiner of in sommige gevallen groter nodig hebt. Dan hoef je niet een andere motorjeans te kopen maar koop je gewoon een grotere broek. Zeker als het maar één maat scheelt rekt de kevlar legging gewoon netjes mee. Je moet natuurlijk niet teveel aankomen. Groot voordeel dus aan de Kevlar leggin is dat je dus gewoon je normale broek aan kan trekken en houden. Je ben dus niet afhankelijk meer afhankelijk van die ene motorbroek. Links draag ik mijn legerbroek over de Kevlar legging, deze zit iets wijder en rechts draag ik mijn zwarte skinny jeans. Je ziet absoluut niet dat ik iets onder deze broeken aan hebt. Pas als je echt heel goed gaat kijken, kan je het misschien zien bij mijn knieën. Dit is echter minimaal en misschien meer omdat ik het weet, dan dat jij echt zal opvallen.

Bowtex kevlar motorcycle legging with D3O pads

Is de Kevlar legging wel echt veilig

Jazeker! De Bowtex Legging bestaat voor een groot deel uit kevlar. Daarom is hij ook geel, omdat de originele kleur van kevlar ook geel is. Hij bestaat 55% uit kevlar en op de kritische delen zoals je knieën, heup en achterwerk uit 100% DuPont kevlarvezel. Deze kevlarvezels zitten ook gewoon in je motorjeans en die hebben vaak ook op de kritische delen 100% kevlar… soms zelfs in de hele broek. Het voordeel hoe de Bowtex Legging is opgebouwd, is dat hij dus heerlijk zit omdat hij niet al te strak is en eigenlijk alleen strak op de kritische delen. Tevens lucht het ook nog goed door, dus zweet je niet zo erg als een 100% gevoerde kevlar motorjeans.

Bowtex kevlar structure

Is dit het enige qua protectie? Nee zeker niet! Mocht je nu een schuiver maken en kom je met je knieën met volle vaart ergens tegenaan kan ik je wel vertellen dat die in stukjes liggen. Maar je huid is bespaard. Daar heeft Bowtex natuurlijk ook wat op bedacht en dat zijn namelijk de Arti-Lage knie en heup protectors. Er zit echt serieus een hele partij aan techniek en wetenschap achter. Om het even makkelijk te vertalen naar wat jij en ik begrijpen, is het een soort foam dat met impact de schok verspreid waardoor je er dus niets van voelt. Het is soepel genoeg dat het netjes om je knieën en heupen vormt waardoor het super comfortabel zit. Tevens zijn ze ook maar 12mm dik dus je ziet eigenlijk amper dat je ze aan hebt.

heupen en knie bescherming Bowtexlosse pads voor de bowtex legging

Hoe zit het en geeft het een hoop warmte

Het zit verdomd lekker! Ik heb hem namelijk gewoon op werk gedragen inclusief de Arti-Lage protectors en  het werd er nu niet echt warmer van. Dus een volle 8 uur die broek aan hebben is geen probleem en van die protectors voel je bijna niets. Zelf draag ik vaak een skinny jeans en dan zit het alsnog gewoon super goed. Heb je een pak? Geen probleem die kan je ook gewoon aantrekken met Bowtex Leggings eronder. Ik heb de Kevlar legging ook kunnen testen met een gigantische hoosbui en ondanks dat de legging niet waterdicht is waren mijn benen niet nat geworden en bleven ze ook lekker warm. 

De Bowtex Kevlar Legging kan je kopen via Bowtex zelf en is in twee kleuren verkrijgbaar namelijk geel en zwart. De zwarte word gemaakt van een ander type kevlar maar bied dezelfde bescherming.

Geschreven door Nick Strijbos

 

Written by
Nick Strijbos

Ik ben Nick, 28 jaar en schrijf voornamelijk over games en gadgets op B4men. Op de platformen van PlayStation, Switch en PC. In mijn vrije tijd game ik niet alleen hoor, maar hou/maak ik ook (van) muziek.

View all articles
Written by Nick Strijbos