Bareksten Botanical Gin stoere Noorse gin. Review by B4men

Jan Willem Huffmeijer met de Gin van Bareksten

Bareksten Botanical Gin review by B4men. Wie heeft er de afgelopen jaren niet genoten van een heerlijke gin-tonic? Het is nog steeds de populairste cocktail van het moment en zal door zijn toegankelijkheid dit ook nog wel blijven.

Toch wil je niet zomaar een G&T neerzetten voor je gasten maar er iets bijzonders van maken. Dat kan met de stoere Bareksten Botanical Gin zeker weten. In deze review neem ik je mee naar de donkere stoere Noorse bossen.

B4men Bareksten Gin

Review van Bareksten Botanical Gin

De fles van de Bareksten gin verraad al wel een beetje waar ze met de gin naar toe willen. De fles is donker, stoer en mysterieus. Een uitstraling die zeker past bij zijn Noorse afkomst. De gin is geen katje die je zonder handschoenen kan aanpakken, want met 46% is hij niet alleen stoer en straf aan de buitenkant.

Wanneer je de dop van de fles haalt komt er een geur van kruiden, dennen en jeneverbes je tegemoet. Wanneer je de gin los proeft en/of ruikt wees vooral met ruiken even voorzichtig. De geur kan even flink binnenkomen.

Ruik van een afstandje zodat niet je neus dichtslaat van het hoge alcoholpercentage. Wanneer je dit doet zal je de diepere geuren zeker ruiken. Heerlijke kruiden als rozemarijn, anijs, dennen en hout maar ook zeker zoete tonen van citrus en zoethout voeren de boventoon.

De smaak van de gin is zoals de geur. De Bareksten Botanical gin is krachtig, stoer en ruig. Wat een dikke smaak! De gin is los van zijn stoere en kruidige smaak ook erg prettig in de mond. Hij heeft iets romigs en boterachtig, wat erg lekker is om te drinken.

Bareksten Botanical Gin B4men

Een geweldige G&T met de Bareksten Gin

Deze Bareksten Gin is dus echt een geweldige toevoeging aan de collectie gin’s of andere dranken waarmee jij je cocktails mee maakt. Hij is echt anders en zal je niet teleurstellen in een heerlijke gin& tonic.

  • Neem een groot G&T glas en vul deze met ijs
  • Schenk hier 50cl. Bareksten Botanical Gin overheen
  • Vul aan met een goede tonic
  • Serveer met wat sinaasappel schijfjes en/of wat bevroren bosbessen

De man achter Bareksten Gin

De man achter Bareksten Botanical Gin is Stig Barkesten, een van de meest vooraanstaande distilleerders en ondernemers die al meerdere prijzen in de wacht sleepte. Als voormalig topbartender kent hij de drankenwereld op zijn duimpje.

Zijn ervaring achter de bar bracht hem al naar merken als The Macallan en The Famous Grouse, maar echt thuis is hij bij Oss Craft Distillery, waar hij zijn eigen lijn Spirits produceert.

Stig Bareksten: ‘Vijf jaar geleden begon ik met het ontwikkelen van deze gin. Het moest een echte Noorse gin worden, gemaakt van aardappel en het zachte Scandinavische water. Een gin waarin de terroir duidelijk naar boven komt; bloemig, fruitig en bossig. De eerste keer dat ik de gin uit de distilleerkolf zag druppelen, wist ik dat ik had bereikt wat ik wilde. Bareksten Botanical Gin is elegant en gebalanceerd met een volle en rijke smaak, die tot stand komt door het ongewoon lange destilleerproces en het lage alcoholpercentage waarmee we het destilleren starten. Het is een traditionele gin gemaakt op een ontraditionele manier.’

Bareksten Botanical Gin is verkrijgbaar bij de betere slijterij (adviesprijs € 39,99) en verschillende (cocktail)bars in Nederland, zoals Calaboose in Rotterdam en Law & Order, Feijoa, Café Cómodo en Hendrix in Amsterdam. De opvallende fles en de branding zijn ontworpen door het gerenommeerde Noorse designbureau KIND.

Meer over Bareksten vind je op https://barekstenspirits.com.

Jan Willem met de Bareksten Botanical Gin
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer