MuziekMuziek

Alpine A110 GT J. Rédélé, een hele bijzondere Limited Edition.

Alpine A110 GT J. Rédélé B4men

Alpine A110 GT J. Rédélé: limited edition ter ere van de honderste verjaardag van zijn oprichter. Alpine oprichter Jean Rédélé zou dit jaar (2022) honderd jaar geworden zijn. Het jubileum is gevierd met een memorabele bijeenkomst in het Franse Dieppe, de bakermat van Alpine. Tijdens deze meeting met talrijke merkfans is het doek getrokken van de A110 GT J. Rédélé. Een wereldpremière van een speciale uitvoering die is uitgebracht als ode aan de oprichter.

Een bijzondere kleur van de A110GT

Deze gelimiteerde serie is gebaseerd op de A110 GT en heeft een kleur waar Jean Rédélé bijzonder dol op was, Montebello Grey, gecombineerd met een hoogglanzend zwart dak. Deze A110 GT J. Rédélé onderscheidt zich verder met zwarte 18‑inch Grand Prix-wielen en zilverkleurige remklauwen. Het met zwart leder beklede interieur en de elegante grijze stiksels benadrukken nog eens de symbiose tussen het Montebello Grey exterieur en de donkere stylingelementen. De A110 GT J. Rédélé heeft dezelfde 300 pk sterke benzinemotor als de A110 GT.

100 exemplaren van de Alpine A110 GT J. Rédélé

Als verwijzing naar de 100e verjaardag van de Alpine oprichter komen er van de A110 GT J. Rédélé niet meer dan 100 exemplaren. Een plaquette met de handtekening van Jean Rédélé en genummerd van 1 tot 100 wordt in elke auto geplaatst. Bestellen van deze speciale versie kan vanaf 1 juni via een Alpine-app.

Een gedenkwaardig eerbetoon

Op zondag konden fans en deelnemers de BWT Alpine F1-coureurs Fernando Alonso en Esteban Ocon aangemoedigen voor de Grand Prix van Monaco, die live werd uitgezonden op een groot scherm in de stad. Bovendien konden liefhebbers de historische auto’s die hebben bijgedragen aan de geschiedenis van Alpine (her)ontdekken. Dankzij de inspanningen van Alpine en het collectief IDÉA (Initiative Dieppe Événements Alpine) waren dit weekend bijna 1.000 Alpine modellen van alle generaties in Dieppe aanwezig. Ook waren er talrijke persoonlijkheden, die hebben bijgedragen aan de bijzondere geschiedenis van het merk, om Jean Rédélé te eren.

Gepresenteerd de Alpine A110 GT J. Rédélé
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer