MuziekMuziek

Afro haar met twisters maken: kapsel trends 2021

Afro hair men 2021 B4men

Afro haar met twisters maken. Afgelopen week kwam er een klant bij mij in de B4men Barbershop met een afro kapsel. Hier schrik ik echt niet van en vind het juist super tof om dit type haar te mogen knippen. Na het knippen van het juiste afro kapsel werd het tijd voor de styling. Hij wilde graag twisters in zijn kapsel, ook wel kleine krullen in het haar. Hij kwam binnen met een goed uitgekamde en hoge afro. Tja, hoe ga je dat voor elkaar krijgen? Dit had ook ik nog niet eerder gedaan. Hij had gelukkig een eigen materialen set meegenomen waarmee wij aan de slag zijn gegaan.

Ik heb met open mond zitten kijken hoe tof en simpel wij het afro haar met twisters gemaakt kregen. Dit blijkt ook nog eens de trends voor mannen met afro haar te zijn. Daarom moest ik er toch echt een artikel aan wijden op de blog.

Een afro kapsel maken met twisters: zo doe je dat

Het afro kapsel was goed in model geknipt, tijd om te gaan stylen. Zoals verteld had mijn klant een tasje meegenomen met hierin de attributen om te gebruiken. Een goede krullen wax die het haar makkelijk in model brengt en laat zitten. Echter het belangrijkste bleek een spons……ja…. je leest het goed….. een spons! Het leek op een spons die je onder de douche gebruikt maar hier zaten allemaal gaatjes in. Na het aanbrengen van de wax, pak je de spons en ga je met draaiende bewegingen over het haar. Let op! Dit moet je constant met dezelfde draai beweging doen. Na een minuutje draaien zagen we de eerste krullen al ontstaan. Ik keek echt met verbazing…. zo simpel maar zo doeltreffend. Na 5 minuten draaien heb je echt hele toffe en strakke krullen.

Ga je voor wat lossere krullen / twisters, dan moet je minder lang draaien. Er bleek een hele wereld achter deze sponzen te zitten. Zo heb je verschillende grote gaten in de spons maar ook met puntjes en driehoekjes. Iedere spons geeft een ander effect aan het afro haar. Uiteraard heb je wel iets aan lengte nodig maar het kan al vanaf een paar centimeter. Mijn klant was super tevreden met zijn afro kapsel en ik was ook weer een ervaring rijker.

De twister sponsen zijn te koop bij Bol.com

Afro kapsels met twisters voor mannen 2021

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer