MuziekMuziek

Affligem’s Purist 2017

Namens B4men werd ik uitgenodigd voor het jaarlijkse Affligem’s Purist event, dit was 10 februari in het mooie Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam! Dit beloofde een hele leuke avond te worden met een hoop bier, goed gezelschap en lekker eten.

Ik was één van de early birds. Omdat ik met het OV reis kan je maar beter eerder weg gaan dan later. Maar goed ook, want ik was gelukkig niet de enige en ik heb daardoor hele leuke gesprekken gehad met mensen over wat ik in het dagelijks leven doe en ook over de blog en wat ik er precies voor doe! omdat ik dit nog maar kort doe ben ik natuurlijk nog niet een bekend gezicht bij de meeste mensen. Dit allemaal onder het genot van een lekker biertje, een Affligem Blond!

Het welkomstdrankje werd gedaan in de foyer, en deze liep al aardig snel vol met maar liefst 150 leden van de Affligem Society, waar ik dus nu ook lid van ben. Om 19:00 gingen de deuren open naar de zaal en mochten we aansluiten aan een tafel. Het zag er gigantisch mooi uit! Best wel klassiek maar de tafels waren toch wel heel erg robuust en bourgondisch gedekt met grote Belgische borrelplanken. Op het podium speelde een pianist op een vleugel, het sfeertje kon in ieder geval niet beter worden dan dit. We werden aan een tafel geplaatst en de host, Horace Cohen, nam het welkomstwoord. Daarna kondigde hij Nannette de Koning aan, zij heeft het brandmangerstokje overgenomen van Willemijn Pel. Nannette vertelde ons dat Affligem door World of Beer is uitgeroepen tot de beste Pale Ale ter wereld, hier kunnen we als Nederland best trots op zijn toch? Vervolgens gaf ze ons gelukkig het woord om lekker te gaan genieten van het eten! Aanvallen geblazen op de heerlijke Belgische borrelplanken, die stonden er namelijk al vanaf het begin en het was best wel moeilijk om hiervan af te blijven. De plank bestond uit dungesneden ham, gedroogde worst, rillette, pate, croute een selectie van kazen, quiche met pompoen en feta, gepekelde groeten en als laatst brood met kruidenboter, tapende en aioli. De biersuggestie was een Affligem Blond. De pianist kreeg uiteindelijk ook een lekker glas en hefde het nog eens met iedereen tussen zijn spelen door.

Daarna werden de planken weggehaald en werd het vervangen voor het hoofdgerecht. Man, wat zag dat er lekker uit! Namelijk in Affligem gegaarde short ribs en lamsschenkel, het viel zo van het bot af. Dit werd geserveerd met geroosterde groenten en gebakken aardappelen. Vervolgens kwam Mirik Milan naar het podium, de nachtburgermeester van Amsterdam. Die kwam ons vertellen over zijn werk als nachtburgermeerster en wat het verlangen van de nacht brengt en hier en daar maakte hij ook nog een gepaste grap. Ik heb ook nog een leuk gesprek gehad met mijn buurvrouw die naast mij zat die avond en wij kwamen allebei tot de conclusie dat het wereldje toch wel heel erg klein is. Ik heb namelijk een paar jaar geleden haar visite kaartjes gemaakt bij mijn vorige werkgever. Na het heerlijke hoofdgerecht kregen we uiteraard ook nog een nagerecht, een Banane Royale. Helaas hou ik niet zo van banaan maar wat er omheen lag was wel heel erg lekker, namelijk karamelrotsen, mokkaschuim en hazelnootcrunch.

Na heerlijk te hebben uitgebuikt en nog een paar heerlijke biertjes gedronken te hebben gingen we nog een groepsfoto maken, dit ging niet helemaal volgens plan omdat het een flink gezelschap was en iedereen een lekker biertje gedronken had 😉  Uiteindelijk is het leuke foto geworden en een tof aandenken aan een bijzondere avond. Uiteraard heffen we ons Affligem glas de lucht in!

Ik kan wel zeggen dat ik het een heerlijk avond vond en ik hoop zeker dat ik weer aanwezig mag zijn op Affligem’s Purist 2018

Written by
Nick Strijbos

Ik ben Nick, 28 jaar en schrijf voornamelijk over games en gadgets op B4men. Op de platformen van PlayStation, Switch en PC. In mijn vrije tijd game ik niet alleen hoor, maar hou/maak ik ook (van) muziek.

View all articles
Written by Nick Strijbos