MuziekMuziek

Koken Eten Drinken Weten, alles over bier. B4men geeft 3 boeken weg!!!

Deze review heeft echt veeeeeeeeel te lang geduurd. Dit boek heb ik namelijk vorig jaar al mogen ontvangen voor de blog. Eerlijk is eerlijk, ik had eigenlijk niet zoveel van dit boek verwacht. Afgelopen jaar heb ik meerdere boeken mogen ontvangen en daarvan is praktisch niets online gekomen. Dit boek vond ik  echter wel de moeite waard en daarom heb ik ook gevraagd of ik er een aantal onder mijn lezers mag verloten. In dit boek staat behalve veel informatie over diverse bieren ook onwijs lekkere recepten. Zo lekker dat de komende tijd er meerdere uit het boek op de blog komen. Normaal gesproken maken wij niet 1 op 1 gerechten voor op de blog, maar voor de recepten uit dit boek maken wij graag een uitzondering. Ik zal een aantal recepten alvast verklappen, kunnen jullie al een klein beetje verlekkeren bij het idee 😉

Uiensoep met blond bier en Whisky

Sticky Brownies met Guinness

Pasteitjes met kip, spekjes en Tripelbier

Kibbeling in een beslag van Tripelbier

Hebben jullie al trek gekregen? Dat komt goed uit, want ik heb alvast een recept voor jullie uit dit boek.

Stoofpotje met kip en blond bier

Oké, dit recept ziet er bij mij heel anders uit dan de foto in het boek. Ik weet niet wat ik verkeerd gedaan heb, maar bij mij bleef deze stoofpot iets te waterig. Ik heb daarom op het laatst toch een klein beetje maïzena toegevoegd om de saus iets te laten indikken. De smaak was echter super lekker en dit gerecht is zeker een blijvertje. Zelfs Amarante, onze jongste dochter, heeft goed gegeten. Dit zegt heel wat, want normaal eet ze niets en wilt ze het liefst alleen maar frikandellen eten. Wij hebben dit stoofpotje de eerste dag met frietjes gegeten en de dag erna met rijst.

Wat heb je nodig:

2 uien

2 teentjes knoflook

roomboter

1 kg kippendijen

1 el bloem

1/2 liter kippenbouillon

1 flesje blond bier

2 laurierblaadjes

200 gr katenspek

500 gram gemengde paddenstoelen

Hoe maak je het klaar:

1 Snijd de uien en de knoflook in grove stukken

2 Smelt een flinke eetlepel roomboter in een koekenpan en bak de kippendijen aan alle kanten bruin

3 Verwarm een stoofpan op het vuur en leg hier de gebakken kippendijen in

4 Strooi de bloem over de kip en voeg de ui en knoflook toe

5 Roer alles goed door elkaar en bak het geheel ongeveer 5 minuten

6 Schenk de bouillon en het bier in de pan en doe der laurierblaadjes erbij

7 Doe de deksel op de pan en laat de kip 1 uur op laag vuur pruttelen (langer mag natuurlijk)

Na 1 uur pruttelen

8 Snijd het katenspek in stukjes

9 Smelt wat roomboter in een koekenpan en bak de spekjes met de paddenstoelen ongeveer 5 minuten

10 Voeg tenslotte toe aan de stoofpot en breng de stoof eventueel op smaak met wat zeezout en zwarte peper.

Super makkelijk, Super snel en Super lekker!!!

Wil jij ook lekkere recepten maken met bier? Dat kan want B4men geeft er maar liefst 3 weg!

Wat moet je hiervoor doen

– Like het bericht op de B4men Facebookpagina

– Tag 2 vrienden die dit boek ook moeten winnen

De winnaar wordt 5 maart 2017 bekend gemaakt.

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer