MuziekMuziek

Welke bestelautoverzekering Univé is de allerbeste?

Elk motorvoertuig waarmee men in Nederland de weg op wil gaan, moet verzekerd zijn. Je hebt daarbij zelf de keuze hoe je deze wilt verzekeren, als je maar ten minste verzekerd bent tegen schade aan anderen. Daar horen ook de spullen van de ander bij.

Het is in de wet vastgelegd dat je, ook voor een bestelauto, in elk geval een WA-verzekering dient te hebben. Wil je liever profiteren van een uitgebreidere dekking, dan heb je die optie ook.

Ben je toevallig net op zoek naar een fijne verzekering voor jouw bestelwagen, dan kan het kiezen voor een bestelautoverzekering Univé mogelijk de moeite lonen. 

Dit kost een bestelautoverzekering

Het is beslist zinvol je goed te verdiepen in de mogelijke opties die je hebt. Zeker als je sterk afhankelijk bent van je bestelbus wil je uiteraard niet dat je door schade of andere pech een groot financieel risico loopt.

Al voor een paar euro per maand ben je gedekt tegen schade aan anderen. Om welk bedrag dat exact gaat, is afhankelijk van diverse factoren. Denk hierbij aan het kenteken, de leeftijd van de auto en die van jezelf, het aantal opgebouwde schadevrije jaren en het geschatte aantal kilometers dat je op jaarbasis rijdt. Via de website van Univé bereken je binnen een paar minuten het exacte maandbedrag. 

WA, WA+ of toch All Risk? 

Je hebt bij Univé in elk geval keuze uit een aantal verschillende pakketten. In de basis dien je te kiezen uit de WA, WA+ en All Risk. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. De overige twee zijn cascoverzekeringen. Dit houdt in dat ook schade aan de eigen auto (deels) vergoed wordt. De inzittenden (bestuurder en eventuele passagiers) van de auto vallen hier overigens buiten.

De WA+ en All Risk zijn de beste opties voor de wat nieuwere wagens. All Risk is bijvoorbeeld aan te raden voor bestelauto’s tot 6 jaar, terwijl WA+ juist het geschiktst is voor bolides van 6 – 9 jaar. Kijk overigens niet alleen maar naar de leeftijd van de auto, want jouw eigen voorkeuren bepalen uiteindelijk vooral het pakket van jouw keuze. Overigens heb je met alle drie gewoon recht op hulpverlening na een ongeval. 

Met deze bestelautoverzekering zzp ben je gedekt tegen alle schades

Zowel de WA+ als All Risk vergoeden schade ontstaan door diefstal, inbraak, joyriding en natuurgeweld. Denk bij dit laatste aan bijvoorbeeld heftige regenval of schade door storm of hagel. Ook brand is inbegrepen bij deze bestelautoverzekering zzp.

Datzelfde geldt voor wanneer er in de avondschemer een wild dier oversteekt dat je te laat ziet. Naast een portie flinke schrik levert dit ook al gauw flinke schade op. Gelukkig is ben je ook daartegen gewoon verzekerd met zowel WA+ als All Risk. Een extra pluspunt is dat ruitschade tevens onder de dekking valt. Krijg je plots een steentje op je voorruit of barst de ruit plotseling, dan zit je met de beide cascoverzekeringen helemaal goed.

Het meest complete pakket? Dat is de All Risk. Daarmee ben je ook verzekerd tegen schade aan je eigen auto, zoals als gevolg van een aanrijding

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer